Τ. Καλογιάννη: Δεν συζητούν τα…. δημοσιεύματα για το ΤΑΙΠΕΔ στην Επιτροπή Περιβάλλοντος!

TAIPED GIANNENAΘερμό ήταν το κλίμα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, όταν ζητήθηκε να γίνει συζήτηση για τις πωλήσεις ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΥΡΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου, η πρόταση όμως απορρίφθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία προεδρεύει στην Επιτροπή.

Η κ. Καλογιάννη υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση με βάση δημοσιεύματα του τύπου.

Με τη διαφορά ότι δεν πρόκειται για δημοσιεύματα αλλά για αποφάσεις της Διυπουργικής, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και περιλαμβάνουν όλες τις σχετικές λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Ως εκ τούτου προκαλεί έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο θέλησε να το υποβαθμίσει η κ. Καλογιάννη δηλώνοντας ότι «δεν μπορούν να αποτελούν βάση συζήτησης μόνο τα δημοσιεύματα του τύπου»!

Η κ. Καλογιάννη υπογράμμισε πως κάθε συζήτηση επί του θέματος θα πρέπει να γίνει μόνο μετά από επίσημες ανακοινώσεις. “Δεν μπορεί να γίνει ουδεμία συζήτηση επί του θέματος αυτού ή οποιουδήποτε άλλου θέματος, εάν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και φάκελος έργου ” αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Η απόφαση της Διυπουργικής και η ανάρτησή της, προφανώς είναι επίσημη ενημέρωση και δεν αποτελούν…. δημοσιεύματα το υ τύπου.
Ολόκληρη η απόφαση βρίσκεται εδώ:http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%A5%CE%9A%CE%97-%CE%92%CE%A1%CE%A0

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα στους Αμπελοκήπους και την παραλίμνιο είναι στρατηγικής σημασίας και ορισμένα χρησιμοποιούνται ήδη για την κάλυψη αναγκών της πόλης.

Ζήτησε την ακύρωση της μεταβίβασης και την παραχώρησή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ανήκουστα τα επιχειρήματα της κ. Καλογιάννη.

Το θέμα πάντως είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αποτέλεσε αντικείμενο και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ.