Τ. Μπότσαρη: Έκτακτη συνεδρίαση για τη Γωνιά

igmdimarxeio

igmdimarxeioΤην έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηγουμενίτσας ζητά η Δημοτική Σύμβουλος Τίνα Μπότσαρη με αφορμή τις εξελίξεις στη Γωνιά και την απόφαση για κλείσιμο του εθνικού δρόμου προκειμένου να γίνει λατομείο για την εξόρυξη υλικών.

Η κ. Μπότσαρη απηύθυνε επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμά Παππά με την οποία ζητά την έκτακτη σύγκλιση του σώματος προκειμένου να συζητήσει τα νέα δεδομένα καθώς είναι κάθετα αντίθετο με το εν λόγω έργο.

Στην επιστολή της η κ. Μπότσαρη αναφέρει:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, αγνοώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου και την πολλάκις εκφρασμένη αντίθεσή του, αποφάσισε (αρ. πρωτ. 14467): Να διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας από Χ.Θ. 2+420 έως 2+950 σε δύο χρονικές περιόδους, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2012 έως 31 Μαϊου 2012 και από την 1η Οκτωβρίου 2012 έως την 31η Μαϊου 2013, ώστε να προχωρήσει η εκτέλεση του έργου για την κατασκευή της Γ1 φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Η ανάδοχος εταιρεία, με έγγραφό της προς την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας την 31η Μαϊου 2012, ζητά την ρύθμιση της κυκλοφορίας για το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2012 έως την 31η Μαϊου 2013! Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, εξέδωσε τη σχετική απόφαση στις 07 Ιουνίου 2012! Με αφορμή τα παραπάνω, ζητώ την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας – σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 7 του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων – έτσι ώστε να δοθεί στους Δημοτικούς Συμβούλους και στους τοπικούς φορείς, η δυνατότητα να αναπτύξουν τις απόψεις τους, σχετικά με το θέμα.