Υπεγράφη η διακήρυξη για τη δημοπράτηση της ανάπλασης του παραλιμνίου Περάματος

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΤην διακήρυξη της ανοιχτής δημοπρασίας για το έργο «Ανάπλαση παραλιμνίου χώρου Περάματος» υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ και θα δημοπρατηθεί από τον ΕΟΤ.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Ιωαννιτών, σε πολιτικό αλλά και σε υπηρεσιακό επίπεδο έκανε πραγματικό αγώνα δρόμου ώστε το συγκεκριμένο έργο να πάρει σάρκα και οστά καθώς είχαν ανακύψει μείζονα προβλήματα με την αρχική μελέτη που είχε εκπονηθεί λόγω της απουσίας οριοθέτησης της λίμνης.

Στο διάστημα που προηγήθηκε, η μελέτη για το έργο αυτό επικαιροποιήθηκε σχεδόν στο σύνολό της, ώστε όλες οι παρεμβάσεις να μην θίγουν στο ελάχιστο τη λίμνη. Έτσι στη ζώνη κάτω της κόκκινης γραμμής οριοθέτησης δεν περιλαμβάνονται κατασκευές παρά μόνο διαμόρφωση πρασίνου.

Με την ολοκλήρωση του έργου στην παραλίμνια ζώνη του Περάματος θα διαμορφωθεί χώρος πάρκου και αναψυχής, ζώνες πρασίνου, αθλοπαιδιών και άλλα. Πρόκειται στο σύνολό τους για ήπιες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα σε ένα σημείο της λίμνης που μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί.