Υπεγράφη η σύμβαση για τη Γέφυρα Περιστερίου

egnatia

egnatiaΥπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και της εταιρείας «ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΤΕ» για τη σταθεροποίηση του επιχώματος στο τμήμα Α/Κ Αράχθου – Α/Κ Περιστερίου

Μετά και την θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη νομιμότητα της σύμβασης, υπεγράφη χθες, η σύμβαση μεταξύ της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και της τεχνικής εταιρείας ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Τ.Ε, για το έργο: «Σταθεροποίηση του επιχώματος στο τμήμα της Εγνατίαs Οδού μεταξύ Α/Κ Αράχθου – Α/Κ Περιστερίου».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 15.000.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και στον διαγωνισμό μετείχαν οκτώ τεχνικές εταιρείες. Ανάδοχος ανεδείχθη η εταιρεία ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Τ.Ε με μέση έκπτωση 27,8% και συνολική οικονομική προσφορά 10.862.805 ευρώ (με ΦΠΑ). Η διάρκεια κατασκευής του έργου 12 μήνες και η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.

Το έργο αυτό, με την ολοκλήρωσή του, δίνει τέλος στην παράκαμψη των 800 μέτρων πριν τον ανισόπεδο κόμβο Περιστερίου και οι χρήστες της Εγνατίας οδού θα διατρέχουν τον αυτοκινητόδρομο, μήκους 670 χλμ. ,χωρίς πλέον κανένα εμπόδιο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ» κ. Π. Σαββαΐδη και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και τους ζήτησε την όσο το δυνατόν συντομότερη εκκίνηση των εργασιών ώστε το έργο να προχωρήσει και να αποδοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα Περιστερίου.