Υπερψήφισε τη δανειακή σύμβαση ο Χρ. Κατσούρας

katsouras2

katsouras2Δεκτό κατά πλειοψηφία μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΚΚΕ και ΛΑΟΣ έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη δανειακή σύμβαση. 

Οι δύο κινήσεις που έκανε ο Χρ. Κατσούρας τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι ξανασκέφτεται και επαναπροσδιορίζει το πολιτικό του μέλλον.

Η πρώτη ήταν η συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και η ψήφος στις διαδιακασίες ανάδειξης ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Η δεύτερη το  χθεσινό «ναι» στη δανειακή σύμβαση,  μετά τα απανωτά “όχι” στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, στον προυπολογισμό και στο μνημόνιο, όχι που οδήγησε και στη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. 

Η ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν γραμμή πλεύσης πέντε βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και επτά από τη Νέα Δημοκρατία οι οποίοι προσφάτως είχαν τεθεί εκτός κομματικής σκέπης μετά την αρνητική στάση που τήρησαν κατά τις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο και το PSI.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την κύρωση της δανειακής σύμβασης οι βουλευτές Χρήστος Κατσούρας, Χρήστος Μαγκούφης, Μιλένα Αποστολάκη, Θόδωρος Παραστατίδης και Βασίλης Τόγιας. Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν οι Βάσω Παπανδρέου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σπύρος Κουβέλης και Οδ. Βουδούρης.

Απομένει να δούμε αν το χθεσινό “ναι” του κ. Κατσούρα θα… ανταμοιφθεί με την επάνοδό του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και φυσικά το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη μονοεδρική Θεσπρωτία.