Υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου

cruise

Με τραγούδια και χορούς και τριαντάφυλλα, παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, εκπροσώπων του ΟΛΗΓ (απών ήταν  ο Διευθύνων Σύμβουλος που βρισκόταν στη Γερμανία)  έγινε η υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου HANSEATIC χθες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το  πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.Η κρουαζιέρα ξεκίνησε από το λιμάνι του Αμβούργου της Γερμανίας, επισκέφτηκε το λιμάνι Κορκούλα της Κροατίας, την Ηγουμενίτσα και  κατευθύνθηκε προς την Ιτέα, με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, στο πλοίο επέβαιναν 122 άτομα πλήρωμα και 156 επιβάτες.

Κάποιοι επιβάτες, παρέμειναν στην Ηγουμενίτσα, άλλοι επισκέφθηκαν αξιοθέατα της περιοχής, το αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας,  καθώς και τους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, ενώ άλλοι επέλεξαν, με τουριστικά λεωφορεία, να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

Τόσο ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος, όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχος, μίλησαν για μια σημαντική μέρα για την περιοχή, που κάνει προσπάθεια να προσελκύσει τουρισμό και από τον τομέα της κρουαζιέρας.