Υποχώρησαν τα κάγκελα! Στα βράχια κατέληξαν δεκαοχτάχρονοι…

kagkela

kagkelaΣτο νοσοκομείο κατέληξαν αργά το βράδυ της Τρίτης δύο 18χρονοι, οι οποίοι, όταν ακούμπησαν στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην παραλιακή ζώνη Ηγουμενίτσας, εκείνα υποχώρησαν με αποτέλεσμα να καταλήξουν στα βράχια.

Οι δύο νέοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Ο ένας εξήλθε, ενώ ο δεύτερος παραμένει για νοσηλεία.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν κυριολεκτικά από θαύμα. Ωστόσο αυτό που αναδεικνύεται και μάλιστα με δραματικό τρόπο, είναι η αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα στην παραλιακή ζώνη της Ηγουμενίτσας, η οποία, ειδικά τους θερινούς μήνες, συγκεντρώνει πλήθος κόσμου.

Κι εδώ ξεκινά ο απόλυτος παραλογισμός…

Για την παραλιακή ζώνη δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος!!

Τυπικά και ουσιαστικά ανήκει στο ελληνικό δημόσιο… Αλλά όπως στις περισσότερες περιπτώσεις το ελληνικό δημόσιο ασχολείται με την περιουσία του μόνο όταν πρόκειται να την ξεπουλήσει.

Έτσι παρόλο που το πρόβλημα επισημαίνεται διαρκώς τα τελευταία πέντε χρόνια, το Ελληνικό Δημόσιο που έχει στη δικαιοδοσία του την παραλιακή ζώνη, δεν έκανε απολύτως τίποτα… Ούτε για τα προστατευτικά κάγκελα, τα οποία σάπισαν από το πέρασμα του χρόνου και σε ορισμένα σημεία καταστράφηκαν εντελώς.

Η ανάγκη λήψης μέτρων έχει τονιστεί πολλάκις τόσο στον ΟΛΗΓ όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.

Όμως ούτε ο Οργανισμός Λιμένος, ούτε ο Δήμος, έχουν την ευθύνη της συγκεκριμένης ζώνης και ως εκ τούτου δεν έχουν ούτε τη… γραφειοκρατική δυνατότητα να παρέμβουν!

Και ιδού το αποτέλεσμα…