‘Υστερα από μυστική ψηφοφορία στη Βουλή: Παραπομπή Παπακωνσταντίνου σε Προκαταρκτική Επιτροπή

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Προκαταρκτική Επιτροπή  για τη «λίστα Λαγκάρντ» αποφάσισε νωρίς τα ξημερώματα, με μυστική ψηφοφορία,  η Βουλή.

 Όπως προέκυψε από την ψηφοφορία υπέρ της πρότασης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν 265 βουλευτές κατά 6 και “παρών” 3. Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν 129 υπέρ 26 κατά και βρέθηκαν 4 άκυρα. Στην πρόταση ΑΝΕΛ- ΧΑ 110 τάχθηκαν υπέρ, 28 κατά και τρία “παρών”.
 

Αντιθέτως, απορρίφθηκε η πρόταση σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον  πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πρώην πρωθυπουργούς, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο. 

Νωρίτερα, λίγο πριν αρχίσει η μυστική ψηφοφορία,  η Ολομέλεια της Βουλής διέκοψε προσωρινά  τη συνεδρίαση της, καθώς εγέρθηκαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη διάρθρωση των ψηφοδελτίων. Λίγα λεπτά πριν από τις δώδεκα, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης κήρυξε την επανέναρξη της συνεδρίασης. 
 
Τα ψηφοδέλτια που διανεμήθηκαν στους βουλευτές ανέφεραν το όνομα του εγκαλούμενου και τα αδικήματα για τα οποία προτείνεται η παραπομπή σε Προανακριτική από κάθε κόμμα ξεχωριστά.