Υψηλή συμμετοχή στην απεργία, μαζικές πορείες

POREIA GIANNINA 19 9 13Μαζικές ήταν οι πορείες εργαζομένων που έγιναν σε ολόκληρη την Ήπειρο, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.

Και στις τέσσερις πόλεις τα συλλαλητήρια ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι και χαρακτηρίστηκαν από τη συμμετοχή.

Στα Γιάννινα μάλιστα, η συμμετοχή στην πορεία ήταν μία από τις μεγαλύτερες του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Δυναμικό παρόν από τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και από την πρωτοβάθμια.

Τα ποσοστά συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία παραμένουν σε ποσοστά που ξεπερνούν το 80%.

Η ΑΔΕΔΥ αντιτίθεται στις πολιτικές που «απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων».

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών – Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

Το Σάββατο θα συνέλθει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.