Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα

pyrkagia_0

Σε εγρήγορση τίθενται οι αρχές της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας για την Παρασκευή καθώς σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης οι δύο νομοί βρίσκονται στην κίτρινη ζώνη, αντιμετωπίζουν δηλαδή υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνιστά στους πολίτες  αυξημένη επαγρύπνηση, αποφυγή ενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, ενημέρωση και συμμόρφωση με τις οδηγίες των αρχών.

Στο Νομό Πρέβεζας τίθεται σε ισχύ η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη για προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας στις ακόλουθες περιοχές:

Α. Περιοχή αρμοδιότητας Δήμου Πρέβεζας 1. Αισθητικό Δάσος Ακτής Μονολιθίου, & Δάσος Λεκατσά.

Β. Περιοχή αρμοδιότητας Δήμου Πάργας 1. Περιαστικό δάσος Λούτσας. 2. Δάσος περιοχής Αλωνακίου και Κερέντζας. 3. Περιοχή Θέμελου. 4. Περιαστικό δάσος Νεκρομαντείου (Μεσοπόταμος). 5. Παιδικές Κατασκηνώσεις Λούτσας. 6. Περιοχή Δ.Ε. Πάργας όταν και όπου χρειαστεί (Πάργα, Ανθούσα, Αγιά, Αγία Κυριακή κ.τ.λ.

Γ. Περιοχή αρμοδιότητας Δήμου Ζηρού 1. Στο Δάσος Ζηρού και από τη θέση <«Παιδόπολη»-Άγιο Αλέξανδρο> μέχρι τη θέση <Ποντίκια> της Τ.Κ. Ρωμιάς. 2. Στο περιαστικό δάσος Φιλιππιάδας: α. Από τη θέση <οικία Κίτσου> μέχρι τις θέσεις <Νεκροταφείο> διασταύρωση «Χαρατσάρι». β. Από θέση «Κολιοκιτσέϊκα» μέχρι τη θέση «Ζαρκόραχη». 2 γ. Από το Δημοτικό Στάδιο Φιλιππιάδας μέχρι «Δαφνούλα». δ. Από την θέση «Κομμένη γη» προς Άγιο Ιωάννη και τη θέση <Καραούλια>. ε. Από θέση «Τουμπάκια» προς την οικία Φλιτούρη. 3. Στο περαστικό δάσος Θεσπρωτικού και από θέση Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού μέχρι την Εκκλησία του «Αγίου Αθανάσιου» και 4. Στο δάσος της Τ.Κ. Νέας Κερασούντας στη θέση «Καρβόξυλα».