Φιλιάτες: Δημοτικός Σύμβουλος ενεπλάκη σε επεισόδιο με τον πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Σε θερμό επεισόδιο εξελίχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών η συζήτηση για την έκδοση ψηφίσματος υπερ των εργαζομένων στους ΟΤΑ, όταν “ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος επιτέθηκε φραστικά εναντίον του Προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Υφαντή Σπυρίδωνα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση”. Το επεισόδιο για μέρες μετά συνεχίζεται με ανακοινώσεις.

Το περιστατικό κατήγειλε με ανακοίνωσή της η Κ.Ο του ΚΚΕ Θεσπρωτίας:

“Και η ιστορία συνεχίζεται….
Μετά την άθλια και θρασύδειλη πράξη, του Θ. Τζήμερου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο οποίος επιτέθηκε και χτύπησε την εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού, τη σκυτάλη στο δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών πήρε ο δημοτικός σύμβουλος – και στέλεχος της Ν.Δ.- Κώστας Μποροδήμος προπηλακίζοντας τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, αποκαλώντας τον επανειλημμένα ρουφιάνο, στην προσπάθεια του να διακόψει την τοποθέτηση του προέδρου στο θέμα των συμβασιούχων.
Η Κ.Ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού Μποροδήμου , στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί δε τον Δήμαρχο Φιλιατών, άλλα και το Δημοτικό Συμβούλιο, να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές.

Πρόκειται για συμπεριφορές εχθρικές απέναντι στους εργαζόμενους, εχθρικές απέναντι στο λαό που γίνονται κατ’ επανάληψη προκαλώντας αντίστοιχα επεισόδια και εκφράζοντας μίσος απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει πλούσια πείρα, ξέρει και μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε είδους εχθρούς των λαϊκών αγώνων, τους ψευτονταήδες και τους θρασύδειλους, τους χρυσαυγίτες και τις μεταλλάξεις τους.
Η απάντηση σε όλους αυτούς δίνεται με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να δώσουν αγωνιστική απάντηση για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , καμία απόλυση.”

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Χρήστος Γκίζας, ο οποίος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Κατά την διάρκεια της συζήτησης κατά τη συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου 2017, για τη διαμόρφωση Ψηφίσματος υπέρ των εργαζομένων ΟΤΑ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος επιτέθηκε φραστικά εναντίον του Προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Υφαντή Σπυρίδωνα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.
Ακολούθως ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Υφαντής Σπυρίδων κινήθηκε με χειρονομίες και φωνές εναντίον του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μποροδήμου Κωνσταντίνου, έφθασε κάτω από το έδρανο του και εκσφενδόνισε με τα χέρια του το μικρόφωνο του ομιλητή, ακολούθως δε συγκρατήθηκε από παρευρισκόμενους εργαζόμενους και ακροατήριο του Δημοτικού Συμβουλίου και απεχώρησε της αίθουσας συνεδριάσεων.
Στη συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Μπέλλος Παύλος υπέβαλε πρόταση με την οποία να καταδικάζεται η ενέργεια του Προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Υφαντή Σπυρίδωνα να κινηθεί με χειρονομίες εναντίον του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μποροδήμου Κωνσταντίνου, ως ενέργεια ανεπίτρεπτη σε βάρος τόσον του Δημοτικού Συμβούλου όσον και σε βάρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την πρόταση αυτή υπερψήφισαν τα παρόντα μέλη της συμπολίτευσης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ δήλωσε παρών.

Ακολούθως τα μέλη της αντιπολίτευσης υπέβαλαν πρόταση με την οποία να καταδικάζεται τόσον η λεκτική επίθεση με ύβρεις του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μποροδήμου Κωνσταντίνου εναντίον του Προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Υφαντή Σπυρίδωνα ως επίσης και η ενέργεια του Προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Υφαντή Σπυρίδωνα να κινηθεί με χειρονομίες εναντίον του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μποροδήμου Κωνσταντίνου, ως ενέργεια ανεπίτρεπτη σε βάρος τόσον του Δημοτικού Συμβούλου όσον και σε βάρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την πρόταση αυτή υπερψήφισαν τα παρόντα μέλη της Αντιπολίτευσης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ δήλωσε παρών.
Για την ιστορία, το ψήφισμα εξεδόθη και αναφέρει τα εξής:

     Το Δ.Σ Δήμου Φιλιατών στην συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου 2017 με θέμα : «Λήψη απόφασης για στήριξη των συμβασιούχων στο  Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Φιλιατών» κατά πλειοψηφία  αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση :

  1. Νομοθετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων των  ΟΤΑ,  των οποίων η ανανέωση συμβάσεων κρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως παράνομη , καθόσον έχουν ήδη προσφέρει εργασία.
  2. Νομοθετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος των προσλήψεων στους ΟΤΑ με μόνιμο προσωπικό με παράλληλη εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την μισθοδοσία τους.
  3. Νομοθετική παρέμβαση για την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων των ΟΤΑ σε αορίστου χρόνου για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών ειδικότερα στον τομέα καθαριότητας με παράλληλη εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την μισθοδοσία τους.