Φιλιάτες: Ζητούν περισσότερες περιπολίες για την ασφάλειά τους

«Ζητάμε μεγαλύτερη αστυνόμευση, φοβόμαστε να μείνουμε στα σπίτια μας, γιατί δεχόμαστε επιθέσεις από κακοποιούς», ήταν η έκκληση των κατοίκων της ακριτικής περιοχής τωνΦιλιατών ,προς το Δημοτικό Συμβούλιο χθες το βράδυ.

Η αίθουσα συνεδριάσεων ήταν κατάμεστη, από κατοίκους και εκπροσώπους φορέων του Δήμου, καθώς το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν, «η ασφάλεια των πολιτών στο Δήμο Φιλιατών».

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, έχουν αναστατώσει τα 47 χωριά του Δήμου Φιλιατών. Κατά την συνεδρίαση, πήραν τον λόγο οι πολίτες, οι οποίοι κατήγγειλαν βίαια περιστατικά ληστειών από αλβανούς κακοποιούς σε βάρος τους και τόνισαν πως ζουν ένα εφιάλτη καθημερινά. 
Όπως είπαν, κακοποιοί μπαίνουν στα σπίτια τους, τους φιμώνουν, τους απειλούν με όπλα και τους ληστεύουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έπεσαν και θύματα ξυλοδαρμού. 
Η συνοριακή γραμμή των Φιλιατών με την Αλβανία, εκτείνεται σε μήκος 100 χιλιομέτρων από την Μουργκάνα μέχρι την Σαγιάδα, ενώ πολλά από τα χωριά του Δήμου, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το έδαφος της γειτονικής χώρας, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχοςΠαρασκευάς Βλάχος.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, ο οποίος παρέστη στην διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, σε δήλωση του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών στις παραμεθόριες περιοχές της Θεσπρωτίας, που έχει ιδιαιτερότητες λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία. Μάλιστα ανέφερε ότι έχει ζητήσει ήδη, το ποσοστό των αστυνομικών που μετακινείται από την Θεσπρωτία προς τον Έβρο να μειωθεί σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, «η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι βασική επιλογή και προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν και δυνάμεις από την Θεσπρωτία. Εξάλλου μία από τις οδούς διαφυγής των παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη ,είναι και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επομένως αντιμετωπίζοντας την κατάσταση στον Έβρο αντιμετωπίζουμε και τα ενδεχόμενα προβλήματα στην Ηγουμενίτσα».
Ο βουλευτής ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή, να ενταθούν οι περιπολίες στα χωριά προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς οι ηλικιωμένοι ακρίτες της Μουργκάνας, και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη αστυνόμευση της περιοχής του πρώην δήμου Σαγιάδας.