Φωτιά στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας

KRATHTHRIA_HGOYM

KRATHTHRIA_HGOYMΑλλοδαποί στο Νοσοκομείο – Στο Αυτόφωρο τοπικός εκδότης

Τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια της Ηπείρου ανέδειξε η φωτιά που ξέσπασε στους χώρους προσωρινής κράτησης της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Σε ένα χώρο λίγων μόλις τετραγωνικών, όχι πάνω από τριάντα, κρατούνται περισσότεροι από εβδομήντα αλλοδαποί. Παρά τις καλές προθέσεις και την προσπάθεια των ανδρών του Λιμεναρχείου οι συνθήκες δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Στον χώρο αυτό λοιπόν και από άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά.
Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό της Λιμενικής Αρχής και κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, ενώ οι φρουροί των κρατητηρίων, μετά την εκκένωσή τους, προέβησαν στην ρίψη νερού για την κατάσβεση της φωτιάς.
Οκτώ κρατούμενοι, παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και πέντε μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στα κρατητήρια,  ενώ τρεις εξ΄ αυτών διεκομίσθησαν στο Γ.Ν. Φιλιατών, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Στο περιθώριο του συμβάντος αυτού έγινε μία ακόμη σύλληψη. Εκδότης τοπικής εφημερίδας που πήγε στο σημείο για την κάλυψη του ρεπορτάζ συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες στην προσπάθεια του ρεπορτάζ δεν υπάκουσε τις εντολές των λιμενικών, ακολούθησε φραστική ένταση με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.
Είναι από αυτά που δεν συμβαίνουν συχνά, τουλάχιστον στην περιοχή μας και καλό είναι να μην επαναληφθούν με την αυτοσυγκράτηση και τον σεβασμό που θα πρέπει να υπάρχει από όλες τις πλευρές.