Χολιγουντιανή καταδίωξη από Δελβινάκι μέχρι Ζαγόρι, νέες μέθοδοι για μεταφορά ναρκωτικών

ASTYNOMIA MPLOKO 1 Σκηνές αμερικάνικης αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας, όταν αστυνομικοί εντόπισαν ύποπτο όχημα να κινείται κοντά στο Χάνι Δελβινάκι. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο, όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και από κει άρχισε η καταδίωξη.

Ο οδηγός δεν υπολόγιζε τίποτα στο πέρασμά του προκειμένου να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο. Μάλιστα προσπαθώντας να διαφύγει εγκατέλειψε την εθνική οδό και επέλεξε τον επαρχιακό δρόμο προς το Ζαγόρι. Λίγο πριν τους Ασπραγγέλους εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και κινούμενος πλέον πεζός προσπάθησε να κρυφτεί. Όμως οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και μετά από την περιπετειώδη καταδίωξη τον συνέλαβαν.

Πρόκειται για έναν τριαντάχρονο Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Αθηνών. Ο τριαντάχρονος χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο που ανήκει σε εταιρία ενοικιάσεων, θέλησε να μεταφέρει ναρκωτικές ουσίες στην πρωτεύουσα.

Στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σάκοι που περιείχαν 78 κιλά χασίς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων αξιωματικών της αστυνομίας, οι επίδοξοι μεταφορείς «σπάνε» πλέον τις προσυμφωνημένες ποσότητες. Οι ασφυκτικοί έλεγχοι στην ελληνοαλβανική μεθόριο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια κινήσεων. Έτσι αποφασίζουν να κινηθούν περισσότερες φορές, με διαφορετικά οχήματα και να φορτώνουν τις ποσότητες με δόσεις, πιστεύοντας ότι κάποια από όλες θα φτάσει στον προορισμό της.

Η τακτική αυτή διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα και συνδέεται σίγουρα με τις τεράστιες επιτυχίες που καταγράφει η αστυνομία στην Ήπειρο η οποία μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 έχει κατασχέσει περίπου πέντε τόνους χασίς.