Χορός συμφερόντων πίσω από τα ασφαλτικά, δημόσιες ομολογίες για πιέσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

PERIFEREIAKO GONIA 30 Το περίπλοκο κουβάρι, πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, που φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την χωροθέτηση της μονάδας ασφαλτικών στη Σαγιάδα, άρχισε να ξετυλίγεται στη μαραθώνια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Στα σύνορα δεξαμενές καυσίμων σημαίνει λαθρεμπόριο» είπε σε μία από τις τοποθετήσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου. Ουσιαστικά είπε δημόσια αυτό που εδώ και χρόνια ψιθυρίζεται στη Θεσπρωτία.

Αποκαλυπτικός όμως ήταν και ο διάλογος μεταξύ του Περιφερειάρχη και του βουλευτή Μιχάλη Κασσή. «Δεν είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του Βαρδινογιάννη και του Μελισσανίδη» είπε ο κ. Κασσής… «Ούτε του Μπακατσέλου», έσπευσε να συμπληρώσει ο Περιφερειάρχης με αποτέλεσμα την έκρηξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος του καταλόγισε πολιτική σκοπιμότητα καθώς ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει συγγενική σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Έτσι λοιπόν, μπορεί το σώμα, για μία ακόμη φορά να αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων διαπιστώνοντας ότι δεν μπορεί να αποφασίσει, ωστόσο η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Περιφερειάρχη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έφερε στο προσκήνιο μέρος όσων κατά διαστήματα έχουν διαδραματιστεί στο παρασκήνιο!

Για πρώτη φορά λοιπόν σε δημόσια συζήτηση, ακούστηκαν ακόμη και ονόματα μεγαλοεπιχειρηματιών της χώρας ότι βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη μονάδα και διατυπώθηκαν αλληλοκατηγορίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η για πρώτη φορά δημόσια ομολογία του Περιφερειάρχη Ηπείρου για έντονες πολιτικές πιέσεις που έχουν ασκηθεί προκειμένου να αδειοδοτηθεί η συγκεκριμένη μονάδα. Μάλιστα κατονόμασε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη με αποτέλεσμα την έκρηξη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλη Αργύρη.

Ανίκανοι να αποφασίσουν!

Παρά την θετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας  Θωμά Πιτούλη, ο οποίος ξεκάθαρα τάχθηκε υπέρ της προτεινόμενης θέσης 2 (περιοχή Γάτα) για τη χωροθέτηση πετρελαιοειδών στη Γωνιά, παρά την έκκληση του Περιφερειάρχη για