Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύει και φέτος στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς ! Μετά το πρώτο εγχείρημα των τριήμερων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2012 , ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Ξηρολοφιτών << Ο ΚΟΚΚΥΤΟΣ >> διοργανώνει και τις φετινές γιορτές, τριήμερες εκδηλώσεις και παζάρι στην πλατεία του χωριού ! Στις 20 – 21 – 22 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε στο δικό μας χριστουγεννιάτικο χωριό , με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας Αη Βασίλη και τους μικρούς βοηθούς του ! Επισκεφτείτε τα στολισμένα σπιτάκια και ανακαλύψτε τις δραστηριότητες και τις εκπλήξεις που κρύβουν!

• Το σπίτι του Αη Βασίλη ( Δωρεάν ) Ο αγαπημένος Άγιος μικρών και μεγάλων θα σας περιμένει για να του ψιθυρίσετε στο αυτί την ευχή σας , να σας δώσει ζαχαρωτά και λιχουδιές , να φωτογραφηθείτε μαζί του , αλλά και να σας δείξει από κοντά το έλκηθρο του.

• Το σπίτι των ξωτικών ( Δωρεάν ) Τα ξωτικά βάζουν όλη τους την τέχνη στην ζωγραφική προσώπου και σας σχεδιάζουν όμορφες χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

• Το εργαστήρι χειροτεχνίας ( Δωρεάν ) Εδώ τα παιδιά αφήνουν την φαντασία τους ελεύθερη, και φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές . Μην ξεχάσετε να αφήσετε μια από αυτές στο καλάθι του Αη Βασίλη , για να μπείτε στην κλήρωση των δώρων, που θα γίνει το τρίτο βράδυ.

• Το ταχυδρομείο των ευχών ( Δωρεάν ) Ήσασταν καλά παιδιά φέτος; Πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε το δικό σας γράμμα , με τις επιθυμίες και τις ευχές σας για την νέα χρονιά. Προσοχή!! Όλα τα γράμματα να γράφουν από έξω: Προς Βόρειο Πόλο . Μόνο έτσι θα το διαβάσει ο Αη Βασίλης και θα σας δώσει ραντεβού για το βράδυ της παραμονή της πρωτοχρονιάς.

• Το κουκλόσπιτο ( Δωρεάν ) Πλάστε στο μυαλό σας μια ιστορία και δείτε την να ζωντανεύει μέσα από τις φιγούρες , στην δικιά σας παράσταση στο κουκλοθέατρο μας.

• Το σπιτάκι των γεύσεων Εδώ θα υπάρχει ζεστή σοκολάτα , που θα προσφέρεται δωρεάν στα παιδιά , αλλά θα βρείτε επίσης βάφλες , οινόμελο , αναψυκτικά , τσίπουρο καθώς και λουκάνικα και σουβλάκια σε χαμηλές τιμές

• Το παζάρι των παιδιών Στο παζάρι των μαθητών του Δημοτικού σχολείου του χωριού μας , θα πωλούνται διάφορες κατασκευές και μεταχειρισμένα παιχνίδια που βρίσκονται σε καλή κατάσταση . Τα έσοδα θα πάνε υπέρ του σχολείου.

• Το παζάρι του συλλόγου Ξεχωριστή νότα στις εκδηλώσεις μας , αποτελεί το παζάρι των γυναικών του συλλόγου μας , που εδώ και δύο μήνες κατασκευάζουν χειροποίητα διακοσμητικά, γύψινα στολίδια, κεριά , χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, εικόνες, ημερολόγια, γλυκά του κουταλιού , ποτά και πολλά άλλα . Την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων θα γίνει η κλήρωση των καλλιτεχνημάτων των παιδιών για τα δώρα , χωρίς ο Αη Βασίλης να αφήσει κανέναν παραπονεμένο ! Θα τραγουδήσουμε παρέα τα κάλαντα και θα ελευθερώσουμε στον ουρανό τα αιωρούμενα φαναράκια, ευχόμενοι σε όλο τον κόσμο

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/12 17:00 μ.μ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12 17:00 μ.μ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/12 11:00 π.μ