Χρ. Παπουτσής: Η τοπική κοινωνία δεν μας άφησε να λύσουμε το πρόβλημα των λαθρομεταναστών…

Την τοπική κοινωνία «εγκάλεσε» νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, επειδή όπως ισχυρίστηκε, αντιδρώντας στη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Κράτησης των λαθρομεταναστών στην περιοχή, δεν αφήνει να  λυθεί το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπουτσής, σε απάντηση της ερώτησης του Βουλευτή Αθ. Νάκου για το θέμα των λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα, είπε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί σε ελάχιστο χρόνο, αν υπήρχαν χώροι υποδοχής και κράτησης για να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες και στο σημείο αυτό «έκανε έκκληση» προς τους τοπικούς φορείς να υποδείξουν χώρο στην ευρύτερη περιοχή για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι πολλές φορές πίσω από τις αντιδράσεις κρύβονται επιδιώξεις και ότι η άρνηση της τοπικής κοινωνίας να δεχτεί τη δημιουργία κέντρου κράτησης στη «Γωνιά» ακυρώνει τις όποιες προσπάθειες του Υπουργείου να λυθεί το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα ο κ. Παπουτσής παραδέχτηκε ότι «η κατάσταση είναι δραματική» και δήλωσε ότι οριστική λύση του προβλήματος μπορεί να δοθεί μόνο αν εξαλειφθεί η οποιαδήποτε ελπίδα στους μετανάστες ότι μπορούν να φύγουν προς την Ευρώπη.

Τόνισε για μια ακόμα φορά ότι δεν γίνεται να αφεθούν οι μετανάστες να φύγουν προς την Ευρώπη, αφού αυτό θα σήμαινε αυτόματη αποβολή της χώρας από το SENGEN και διεθνή κρίση.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα εδώ: http://www.vdella.com/news.html

Σε λίγη ώρα θα αναρτηθούν και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συζήτησης