Χωρίς διοίκηση το λιμάνι

limaniigm

limaniigmΧωρίς διοίκηση και τυπικά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφού την παραίτησή του υπέβαλε και το μέλος του ΔΣ κ. Ευάγγελος Τζώρτζης, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος.

Η παραίτηση του κ. Τζώρτζη είναι η τρίτη σε διάστημα δύο μηνών και η δεύτερη σε διάστημα 10 ημερών, ακολουθώντας αυτές του κ. Γεωργίου Κωλλέτα, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού με αφορμή απόφαση της ΟΛΗΓ ΑΕ να σταματήσει να καλύπτει την δαπάνη για τη σίτιση των κρατουμένων λαθρομεταναστών του λιμεναρχείου και της κας Γιαννούλη η οποία παραιτήθηκε στα μέσα του Αυγούστου, με αφορμή τη διένεξη του Δήμου Ηγουμενίτσας και της ΟΛΗΓ για τι σίτιση των κρατουμένων.

Για αυτό το θέμα ο Δήμος Ηγουμενίτσας, εξέδωσε μια δριμύα ανακοίνωση κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΗΓ κ. Τζοβάρα, κατηγορώντας τον για αναλγησία και κυρρύσσοντάς τον ανεπιθύμητο στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα.

Ο κ. Τζοβάρας την προηγούμενη εβδομάδα θεώρησε σωστό να παραιτηθεί από τη θέση του, προβάλοντας ως λόγο παραίτησης την πρόθεσή του να υποβάλλει μήνυση στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τους παραπάνω χαρακτηρισμούς.

Ταυτόχρονα, όρισε ως αναπληρωτή του την εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Ράμμου, της οποίας αφ’ ενός η συμμετοχή στο ΔΣ δεν νομιμοποιείται αφού μετά από εκλογές στο σύλλογο των εργαζομένων έχει αντικατασταθεί, αφ΄ετέρου οι νομικοί γνωμοδότησαν ότι υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα και άρα ασυμβίβαστο. Ο κ. Τζοβάρας εξακολουθεί πάντως να ασκει τα καθήκοντά του, αφού του ζητήθηκε να παραμείνει εως ότου οριστεί αναπληρωτής από το ΔΣ που να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις. Όμως αυτό δεν πρόκειται πλέον να συμβεί αφού, μετά την παραίτηση του κ. Τζώρτζη το ΔΣ της ΟΛΗΓ δε διαθέτει ούτε τύποις την απαρτία για να συνέλθει σε συνεδρίαση και να λάβει αποφάσεις.

Η σύνθεση του ΔΣ της ΟΛΗΓ συμπληρώνονταν με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας το οποίο συμμετέχει μέσω εκπροσώπου του στο Δ.Σ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, ωστόσο δεν έχει δικαίωμα ψήφου, διότι το όνομά του, μετά τις επιμελητηριακές εκλογές του Δεκεμβρίου, δεν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Η παραίτηση του κ. Τζώρτζη αναφέρει:

Μετά και την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να ορίσει νέο Διοικητικό Συμβούλιο,οσο γίνεται σύντομα.

Θα έλεγα άμεσα.

Ο οργανισμός ουσιαστικά και τυπικά στερείται διοίκησης.

Οσον με αφορά η παραίτησή μου είναι και αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Ευχαριστώ ολους για την δίχρονη συνεργασία.

Δεν είναι ώρα για απολογισμό.

Θα έχομε την ευκαιρία να τα πούμε σε κατάλληλο χρόνο.

πηγή: epiruspost.gr