Χωρίς κανένα κρούσμα μέχρι και σήμερα η Θεσπρωτία

corona_virus

corona_virusΧωρίς κανένα κρούσμα μέχρι και σήμερα η Θεσπρωτία καθώς όλα τα δείγματα που έχουν σταλεί από το νοσοκομείο Φιλιατών εως τώρα, επέστρεψαν αρνητικά. Δύο νέα δείγματα εστάλησαν σήμερα.

Όμως, ένα ακόμη θετικό κρούσμα κορωνοϊού έρχεται να προστεθεί σε όσα ήδη είχαν επιβεβαιωθεί στην Ήπειρο ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό σε οκτώ. Το νέο κρούσμα προέρχεται από τις επαφές στο επαγγελματικό περιβάλλον της 63χρονης από την Άρτα. Η 63χρονη διαπιστώθηκε θετική το προηγούμενο Σάββατο. Θετικό επίσης είναι και στενό συγγενικό της πρόσωπο. Και οι δύο έχουν τεθεί σε καραντίνα χωρίς να χρειαστεί μέχρι στιγμής νοσηλεία σε νοσοκομείο. Από την ιχνηλάτηση που ακολούθησε ωστόσο προέκυψε ότι μία ακόμη συνάδελφος της 63χρονης έχει προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό.

Με βάση τα νέα δεδομένα η περιοχή της Άρτας είναι αυτή με τα περισσότερα κρούσματα στην Ήπειρο. Ο ηλικιωμένος που είχε διαπιστωθεί θετικός πριν από αρκετές ημέρες παραμένει για νοσηλεία στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ενώ τα άλλα τρία κρούσματα είναι σε καραντίνα.

Ο ένας θετικός ασθενής από την Πρέβεζα, γιατρός του τοπικού νοσοκομείου, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Από τους τρεις ασθενείς που είχαν εντοπιστεί θετικοί στα Γιάννινα μόνο ένας νοσηλεύεται στη ΜΑΦ. Η γιατρός είναι πλέον εκτός καραντίνας καθώς παρήλθε το επικίνδυνο διάστημα και είναι καλά στην υγεία της, ενώ μετά την ολιγοήμερη νοσηλεία στο σπίτι του αποθεραπεύεται και ένας νεαρός που είχε ταξιδέψει προ ημερών στην Ισπανία.

Η εικόνα σήμερα στα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι η ακόλουθη:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

·       Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι , σε βελτιωμένη κατάσταση. 

·       Στη Μονάδα Λοιμωδών εξακολουθούν να  νοσηλεύονται  το θετικό περιστατικό ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς και το θετικό περιστατικό που διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σε σταθερή κατάσταση.

·       Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

·       Σήμερα στάλθηκαν τέσσερα  νέα δείγματα για εξέταση.

·       Οι απαντήσεις που αναμένονταν από τις 29/3 και 30/3 είναι αρνητικές.

·       Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι  αρνητικά .

ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

·       Από τα δείγματα που στάλθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε ένα  ως θετικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά

·       Το νέο θετικό κρούσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, βρίσκεται σε καραντίνα στην οικία του και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από το νοσοκομείο. Επίσης γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών του ώστε να δοθούν και οι σχετικές οδηγίες. 

·       Τα δύο θετικά κρούσματα της 28/3/2020, παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθούνται από το νοσοκομείο. 

·       Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των τριών ανωτέρω θετικών περιστατικών, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 

·       Σήμερα   στάλθηκαν δέκα οκτώ   νέα δείγματα για εξέταση .

·       Επί του συνόλου των 137 δειγμάτων , τα οποία έχουν ληφθεί έως σήμερα , τέσσερα   έχουν διαπιστωθεί ως θετικά .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

·       Όλα τα αποτελέσματα από πιθανά περιστατικά προηγούμενων ημερών επέστρεψαν αρνητικά στον SARS-COV-2.

·       Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα (1) νέο πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 (χαμηλού κινδύνου) και αναμένονται αποτελέσματα του σχετικού δείγματος.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

·       Σήμερα  στάλθηκαν δύο  νέα δείγματα για εξέταση.

·       Τα έξι  δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι αρνητικά .

·       Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί  οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .