Χωρίς υποψηφίους στο Δήμο Ηγουμενίτσας!!!

igmdimarxeio

igmdimarxeioΠρωτοφανές είναι αυτό που συμβαίνει στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα, αφού ξέμεινε από ενδιαφερόμενους υποψηφίους Δημάρχους, εν’ όψει των Δημοτικών εκλογών.

Και οι έξι μέχρι σήμερα ενδιαφερόμενοι για το Δήμο Ηγουμενίτσας, ανακοίνωσαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας την απόσυρση της υποψηφιότητάς τους.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη της διαπαραταξικής επιτροπής, υπό τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Γιώργο Κάτσινο, για να καθοριστούν οι πρακτικές λεπτομέρειες της προεκλογικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους υποψηφίους Δημάρχους για την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου, τον στραγγαλισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης από πόρους που παρακρατά και δεν αποδίδει η πολιτεία, τη μείωση των ΚΑΠ, την καθυστέρηση των πληρωμών εκτελεσθέντων έργων, ενώ χαρακτήρισε εμπαιγμό και ψίχουλα τις όποιες χρηματοδοτήσεις που φθάνουν στο Δήμο με πολύμηνη καθυστέρηση.

Η κατάσταση που περιέγραψε ο Δήμαρχος ήταν τόσο τραγική, που μετά από διαβούλευση και οι 6 ενδιαφερόμενες παρατάξεις για το Δήμο Ηγουμενίτσας, αποφάσισαν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα όσα στην τοπική αυτοδιοίκηση συμβαίνουν.

Μάλιστα, σε κοινή τους ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης, σημειώνουν:

«Η κατάσταση στην οποία η οικονομική πολιτική που ακολουθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις έφερε το Δήμο Ηγουμενίτσας, είναι τραγική. Οι κυβερνητικές επιλογές δημιουργούν ένα Δήμο ο οποίος αδυνατεί πλέον να προσφέρει και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στους Δημότες και τον αναγκάζει να αναζητήσει πόρους από την υπερφορολόγησή τους μέσω των Δημοτικών και άλλων τελών.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, να εξυπηρετήσουμε ούτε δια της συμμετοχής μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, την κυβερνητική αυτή πολιτική, και αποσύρουμε την υποψηφιότητά μας.

Η πολιτεία που δημιούργησε αυτή την απαράδεκτη κρίση στο Δήμο της Ηγουμενίτσας ας έρθει να διοικήσει και να δώσει λύσεις στα καθημερινά αυξανόμενα προβλήματα των δημοτών, απαντήσεις στη φτώχεια που αντιμετωπίζει πλέον μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.»

Την ανακοίνωση με αλφαβητική σειρά συνυπογράφουν η κα Γούλα Δήμτρα και οι κ.κ. Δήμας Δώρης,  Λώλος Ιωάννης, Νταής Ανδρέας, Παππάς Θωμάς και εκ μέρους του Συνδυασμού Ανατροπή στην πόλη και στο Χωριό, ο οποίος δεν έχει ακόμα αναδείξει επικεφαλής, ο κ. Χεκίμογλου Ιωάννης.

Αν οι έξι επιμείνουν στη θέση τους αυτή, θα είναι πρωτοφανές στα αυτοδιοικητικά χρονικά, ένας Δήμος και μάλιστα πρωτεύουσα νομού να μην έχει υποψηφίους, ενώ στον Καλλικράτη δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση αυτή.