Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου για τη ΔΩΔΩΝΗ

dodoni

dodoniΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και οι Δήμαρχοι της Ηπείρου που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της 08ης Σεπτεμβρίου 2012 για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Γαλακτοβιομηχανίας  «ΔΩΔΩΝΗΣ», εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα :     

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η « ΔΩΔΩΝΗ » αποτελεί κτήμα της Ηπείρου και των Ηπειρωτών, σήμα κατατεθέν της περιοχής μας και η ύπαρξη, η ανάπτυξη και η καλή της λειτουργία, αφορά όλη την κοινωνία μας, αλλά και την εθνική οικονομία.

 Για το λόγο αυτό δηλώνουμε, ομόφωνα, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ηπείρου θα είναι σταθερά στο πλευρό των κτηνοτρόφων – παραγωγών και των εργαζομένων στην επιχείρηση και οι Δήμοι θα συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον της επιχείρησης.

 Μαζί με την τοπική κοινωνία,  διεκδικούμε :

·        Τη διατήρηση και την ενίσχυση του Ηπειρωτικού χαρακτήρα  της Γαλακτοβιομηχανίας.

·        Τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης.

·        Τη διατήρηση και την επέκταση της ζώνης γάλακτος της Περιφέρειας.

·        Τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μέσα από τις πολιτικές διαμόρφωσης των τιμών γάλακτος.

·        Τη στήριξη του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού της περιοχής και των εργαζομένων στην επιχείρηση.

        Τέλος, εκφράζουμε, κατά πλειοψηφία, τη δυσαρέσκειά μας για την αδιαφανή εξέλιξη του διαγωνισμού πώλησης της εταιρείας και ζητάμε την ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού και την επανάληψή του, με απόλυτη διαφάνεια και με διασφάλιση, μέσω συγκεκριμένων όρων της διακήρυξης, της πραγματικής αξίας και του Ηπειρωτικού χαρακτήρα της εταιρείας.