ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ

tei igoumenitsas

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγ/τσας στην συνεδρίαση της 16/11/2011 ομόφωνα εψήφισε τα εξής:

Οι επιταγές του Νόμου-Πλαισίου για μείωση των δαπανών στην παιδεία και μέσω του χωροταξικού σχεδιασμού, οδηγεί σε κλείσιμο το ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθά  η στάση του προέδρου και της Διοίκησής του. Το ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας που στήθηκε με πολλές προσπάθειες διαθέτει τουλάχιστον  δυο τμήματα που είναι βιώσιμα και πιστοποιημένα.

Καλούμε το Υπουργείο παιδείας:

Α)     Να αναβαθμίσει το (πολυπληθές τμήμα) τμήμα «Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο» σε Σχολή με ταυτόχρονη ίδρυση και άλλων τμημάτων όπως «Μετάφρασης και Διερμηνείας» και «Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας»,

Β)     Να συνεχίσει τη λειτουργία του τμήματος Ιχθυοκομίας απορροφώντας και τα άλλα δύο αντίστοιχα τμήματα αναβαθμιζόμενο και αυτό σε Σχολή. Το επίπεδο λειτουργίας του, η πιστοποίησή του, οι υποδομές του, καθώς και ο καθώς  αναπτυσσόμενος  κλάδος  της ιχθυοτροφίας στο Νομό, συνηγορούν σε αυτή την πρόταση.

Δεν  αποδεχόμαστε τις ρυθμίσεις  του νόμου  πλαισίου, τα χωροταξικά τεχνάσματα, όπως επίσης και τον μηδενισμό των προσπαθειών των Αρχών αλλά και της τοπικής κοινωνίας για τη βελτίωση των πολιτισμικών, πολιτιστικών και οικονομικών παραμέτρων και της κουλτούρας του τόπου.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο