Όλγα Γεροβασίλη: Ανιστόρητος και προκλητικός ο Γερμανός Πρόεδρος

OLGA GEROBASILH 14Ανιστόρητες και προκλητικές χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Γερμανού Προέδρου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη.

«Στη “συμπάθειά” του για τα θύματα, στις καθησυχαστικές του δηλώσεις περί γερμανικού ηγεμονισμού και στην αλαζονική του άρνηση περί οφειλών της χώρας του απέναντι στην Ελλάδα και στους Έλληνες, η απάντηση είναι μία:

“Αν η ελληνική κυβέρνηση αποβάλει το σύνδρομο του ραγιά, τότε ο μόνος δρόμος θα είναι να διεκδικήσει αυτό και μόνο αυτό που είναι το δίκαιο για τη χώρα», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε την επίκαιρη επερώτηση με θέμα τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που εκτιμώνται χωρίς τους τόκους σε 162,43 δισ. ευρώ.

Η επερώτηση έμεινε αναπάντητη και η κ. Γεροβασίλη καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει δειλή και υποτελή στα συμφέροντα της Μέρκελ.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή που απέστειλε προχθές ο βουλευτής Επικρατείας Μανώλης Γλέζος στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητά την άμεση συγκρότηση της διακομματικής επιτροπής, ώστε να επιδιωχθεί συνάντηση με τον Γερμανό πρόεδρο, για να του τεθεί το ζήτημα των γερμανικών οφειλών.