Όπλα και ναρκωτικά στο λιμάνι

OPLA LIMANIΜία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση ερευνούν τις τελευταίες ώρες οι διωκτικές αρχές της Ηγουμενίτσας. Το τύπου Van όχημα με τις Βουλγάρικες πινακίδες κίνησε τις υποψίες των έμπειρων ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου. Και οι υποψίες αυτές αποδείχθηκαν βάσιμες, καθώς πέρα από μία μικρή ποσότητα χασίς εντοπίστηκε ένα πραγματικό οπλοστάσιο, το οποίο μετέφερε επιμελώς κρυμμένο ο Βούλγαρος οδηγός.

Οι έρευνες έγιναν με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου. Τα πλαϊνά τοιχώματα του αυτοκινήτου, όπου είχαν δημιουργηθεί ειδικές κρύπτες,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν α) οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους ενός κιλού και τετρακοσίων γραμμαρίων (1.400 gr),

β) τέσσερα  οπλοπολυβόλα,

γ) πέντε  σιγαστήρες,

δ) πέντε γεμιστήρες και

ε) σαράντα έξι  φυσίγγια.

Στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον οπλισμό επέβαιναν έξι άτομα τα οποία συνελήφθησαν ενώ συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, πρόκειται για Ιταλούς σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίοι συνόδευαν με δεύτερο Ι.Χ.Ε. όχημα το Van.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η αναφερόμενη ναρκωτική ποσότητα, τα δυο Ι.Χ.Ε. οχήματα , τα οπλοπολυβόλα, οι σιγαστήρες, οι γεμιστήρες και τα φυσίγγια, τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στο Τμήμα Εργαστηρίων – γραφείου Πυροβόλων Όπλων ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω έρευνα.