Στο “κόκκινο” Μ. Κάτσης – Β. Γιόγιακας

katsgio

Με ανταλλαγή βουλευτικών αναρτήσεων έκανε ποδαρικό η κόκκινη ζώνη “αυξημένου κινδύνου” κορονοϊού στη Θεσπρωτία.

Σε ανάρτησή του ο Βουλευτής Μάριος Κάτσης αναφέρει:

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος covid-19 στην Ελλάδα, η Θεσπρωτία μπαίνει στο κόκκινο του χάρτη του κορονοϊού, ενώ ήδη βιώνει τις συνέπειες του πολύμηνου lock down. Τι έγινε και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν; Το χρόνο που πέρασε, η Κυβέρνηση δεν τον αξιοποίησε για να ενισχύσει ουσιαστικά τις δομές Δημόσιας Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην Πανδημία. Γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες με τον ιό, προσπαθώντας να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Οι εμβολιασμοί, με την περιβόητη «επιχείρηση ελευθερία» όπως ονομάστηκε, προχωράνε με ρυθμούς χελώνας, οι καθηγητές στα σχολεία δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ τα τεστ για την ιχνηλάτηση και τη διασπορά του ιού, γίνονται με το σταγονόμετρο και στα τυφλά, χωρίς ακόμα και τώρα να συνταγογραφούνται για να είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες. Οι ημέρες για να γυρίσουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας, διαρκώς μετατίθενται για το μέλλον. Aντί να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ ξαναμπήκαμε σε φαύλο κύκλο. Η κοινωνία βρίσκεται κάτω από την πίεση διαρκούς άγχους και κόπωσης εξαιτίας των όσων ζούμε τον τελευταίο χρόνο, αλλά και κάτω από το φόβο για το τι θα ξημερώσει, τόσο στο επίπεδο της υγείας, όσο και στο επίπεδο της οικονομίας, της εργασίας, της εκπαίδευσης και της ίδιας της ζωής μας. Καλώ τους πολίτες, να παραμείνουν ψύχραιμοι, όπως έχουν κάνει έως σήμερα, αν και γνωρίζω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, τη στιγμή μάλιστα που αισθάνονται εντελώς μόνοι τους και αθωράκιστοι.

Στην ανάρτηση του κ. Κάτση απάντησε λίγη ώρα αργότερα ο Βασίλης Γιόγιακας με την ακόλουθη δήλωση:

«Με την έξαρση της πανδημίας στην Θεσπρωτία κάποιοι έσπευσαν να σπείρουν τον πανικό καταφεύγοντας στην εύκολη, όσο και ανεύθυνη, συνταγή της κινδυνολογίας και του ψέματος.

Ας τους θυμίσουμε ότι από το 2020 μέχρι σήμερα περίπου 100 γιατροί, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες έχουν ενισχύσει τις δομές υγείας της Θεσπρωτίας.

Ότι – για πρώτη φορά από το 2015 – λειτουργεί η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Φιλιατών, που αυτή την περίοδο λειτουργεί ως ΜΕΘ για Covid.

Ότι οι εμβολιασμοί εκτελούνται με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα που επιτρέπουν οι παραλαβές, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε αυτή τη συλλογική, την εθνική, προσπάθεια συμμετέχουμε – ο καθένας από την πλευρά του – με αυτοπειθαρχία, προσοχή και υπευθυνότητα.

Και κλείνουμε τ’ αυτιά σε όσους σπεύδουν να διχάσουν, την ώρα που όλοι πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στον κοινό σκοπό, τηρώντας τα απλά και αυτονόητα…».