3η Βραδιά Γευσιγνωσίας: Το γαστρονομικό γεγονός της Θεσπρωτίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ, η 3η Βραδιά Γευσιγνωσίας στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το γαστρονομικό γεγονός της περιοχής μας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον πλούτο της τοπικής μας γεύσης και παραγωγής.

Η βραδιά Γευσιγνωσίας, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, τα μέλη του οποίου προσέφεραν τα προϊόντα παραγωγής τους, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), αποτελεί πλέον ένα σημαντικό θεσμό στην περιοχή μας.

Το γεγονός προσέλκυσε δεκάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πλούσια ποικιλία από εκλεκτά θαλασσινά εδέσματα, όλα παραγωγής της Θεσπρωτίας. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονταν τσιπούρες, λαυράκια, γαρίδες και στρείδια, πλαισιωμένα από κρασί επίσης τοπικής παραγωγής, που δημιούργησαν μια γευστική απόλαυση για τους παρευρισκομένους.

Η ποιότητα και η φρεσκάδα των θαλασσινών προϊόντων ήταν εμφανείς, αναδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά των τοπικών παραγωγών. Ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ, έχει καταφέρει να καλλιεργήσει περαιτέρω την τοπική κουλτούρα της θαλασσινής παραγωγής και να προωθήσει την ποιότητα των προϊόντων του.

Ένα ιδιαίτερο μπράβο αξίζει στους σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, που συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Οι ταλαντούχοι σεφ του ΙΕΚ παρουσίασαν δημιουργικά πιάτα με τα τοπικά θαλασσινά, προσθέτοντας ακόμη περισσότερη γευστική αξία στο γεγονός. Ο συνδυασμός της τοπικής παραγωγής με τον επαγγελματισμό των μαγείρων δημιούργησε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση αποδείχθηκε επιτυχημένη όχι μόνο από πλευράς γευστικής ικανοποίησης αλλά και από πλευράς κοινωνικής συνάντησης και προώθησης της τοπικής παραγωγής. Αυτές οι εκδηλώσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση του τοπικού κοινωνικού ιστού και στην προώθηση της τοπικής παραγωγής, ενθαρρύνοντας περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν τον θησαυρό των γεύσεων που έχουμε στη διάθεσή μας και ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αλιείας Ρεγγίνα Δηλαβέρη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο πρώην βουλευτής Μάριος Κάτσης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Στέφος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας και Παναγιώτης Νταής και πλήθος κόσμου.