300.000 για την αποκατάσταση του Δρεπάνου

Ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας, Παναγιώτης Νταής, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συναντώντας τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν η χρηματοδότηση έργων και δράσεων στις παραλίες Δρέπανο και Μακρυγιάλι, οι οποίες πρόσφατα επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως ανακοινώθηκε, θα παρασχεθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400.000 ευρώ προς τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Συγκεκριμένα, προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας θα δοθούν 300.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών στο παραλιακό μέτωπο Δρέπανο – Μακρυγιάλι από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς και για μέτρα προστασίας των παραλιών.

Επιπλέον, άλλα 100.000 ευρώ θα διατεθούν για την αποκατάσταση του οδικού και αγροτικού δικτύου σε κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Φιλιατών, τα οποία είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω πλημμυρών από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Οκτώβριο του 2023.

Ο Βασίλης Γιόγιακας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, τόνισε: «Ο κ. Υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος στέκεται δίπλα στις ανάγκες των δήμων μας που χτυπήθηκαν σοβαρά από τις τελευταίες θεομηνίες, προκειμένου να προχωρήσουν επείγοντα έργα για την αποκατάσταση ζημιών, αλλά και για τη μελλοντική προστασία του Δρέπανου και του Μακρυγιαλιού». Οι αναμενόμενες ενισχύσεις αναμένεται να εγκριθούν στο άμεσο μέλλον, ενισχύοντας τις προσπάθειες αποκατάστασης και προστασίας των πληγεισών περιοχών.