Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia βόρεια της Κέρκυρας

Ορατοί είναι πλέον και από την Ηγουμενίτσα οι καπνοί από το πλοίο Euroferry Olympia, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο μαύρος καπνός με τη βοήθεια του αέρα, έχει απλωθεί πάνω από το νησί της Κέρκυρας.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει στη 1:32 από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό το λιμάνι του Μπρίντεζι της Ιταλίας, μεταφέροντας 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

H πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα κι ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσσα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο από το Λιμένα Ηγουμενίτσας μεταβαίνουν με ιδιωτικό ρυμουλκό 7 πυροσβέστες, καθώς & από το Λιμένα Κέρκυρας με οχηματαγωγό 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα, ενώ σπεύδει και πυροσβεστικό πλοιάριο από το Λίμενα της Πάτρας με 11 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον πλοίαρχο, οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μετεπιβιβαστεί σε σωσίβιες λέμβους και εν συνεχεία σε παραπλέοντα πλοία που έσπευσαν στην περιοχή, ενώ υπήρξε ελαφρά τραυματισμός (αναπνευστικό πρόβλημα) ένα μέλους του πληρώματος ο οποίος μεταφέρθηκε με ταχύπλοο του λιμενικού στην Κέρκυρα και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ