Μελέτες για τρία έργα στη Θεσπρωτία

nomarxia

Έργα υποδομών πρόκειται να προωθήσει προς υλοποίηση το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Ηπείρου. Για το σκοπό αυτό με αποφάσεις που έλαβε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, ανατέθηκε (ή ανατίθεται) η εκπόνηση εκθέσεων αξιολόγησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων σε τεχνικούς συμβούλους.

Τα υπό σχεδιασμό/μελέτη έργα για τη Θεσπρωτία είναι τα εξής:

· Ωρίμανση των έργων οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας (κυκλικός κόμβος προς Πέρδικα στην ε.ο. Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα, Παράκαμψη Ν. Σελεύκειας στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας Μαυρομάτι), με προϋπολογισμό 74.400 και ανάδοχο την «ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ».

· Μελέτη γεφυρών και cut and cover στο τμήμα Πλαταριά – Ηγουμενίτσα, επίσης με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ. Η μελέτη εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου για τη βελτίωση της χάραξης της παραλιακής οδού από Ηγουμενίτσα μέχρι Πλαταριά, η οποία παρουσιάζει συνεχώς αυξητική κίνηση κυκλοφορίας οχημάτων.

· Άμεση αξιολόγηση τμήματος Φιλιππιάδος – Λούρου με σημερινές συνθήκες και με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ. Με τη συγκεκριμένη μελέτη/έκθεση θα εξεταστεί η προσφορότερη και βέλτιστη λύση για την οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα. Ανάδοχος – τεχνικός σύμβουλος αναδείχτηκε η «ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ».