Πολιτικές αντιδράσεις για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ο. Πότση

Έντονες και αλλεπάλληλες πολιτικές αντιδράσεις πυροδοτεί η καταγγελία περί σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του παραιτηθέντος Αντιπεριφερειάρχη Οδυσσέα Πότση.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση της Περιφέρειας Ηπέιρου στην οποία αναλυτικά αναφέρει:

Σχετικά με την υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του πρώην Αντιπεριφεριάρχη Οδυσσέα Πότση

Η υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του μέχρι πρόσφατα αντιπεριφεριάρχη Ο. Πότση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από την δικαιοσύνη.

Η  δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας από δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου είναι απαράδεχτη. Την ίδια στιγμή, στο δελτίο τύπου η Περιφέρεια δεν έχει ούτε μισή γραμμή για τις τεράστιες ελλείψεις στο δίκτυο προστασίας των κακοποιημένων γυναικών, όταν μάλιστα στην Ήπειρο  λειτουργεί μόλις 1 ξενώνας με 20 κοιτώνες, για κακοποιημένες γυναίκες, και υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε κοινωνικές δομές για την ψυχολογική στήριξη και την προστασία των θυμάτων.

Η διαχείριση του θέματος, αποδεικνύει γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των συμβάντων δεν φτάνουν ποτέ μέχρι την επίσημη καταγγελία, ενώ χιλιάδες γυναίκες βρίσκονται απροστάτευτες απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις καθημερινά, είτε στο χώρο εργασίας, είτε είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του στην Περιφέρεια Ηπείρου, δυναμώνουν τον αγώνα για:

– Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για λειτουργία κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, για την πρόληψη της βίας αλλά και τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία.

– Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Περιφερειακή Παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών”

Το “ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ”, όλα αυτά τα χρόνια, στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους που προσβάλλονταν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και η αξιοπρέπεια τους και προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε  την κοινωνία της Ηπείρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο για όσα κρυβόταν κάτω από το χαλί. Αυτό θα πούμε και σήμερα. Πως είναι αδιανόητο να καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση Περιφερειακός Σύμβουλος και να παραμένει στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οφείλει να παραιτηθεί διευκολύνοντας το έργο της δικαιοσύνης και να δώσουμε στην κοινωνία το μήνυμα πως οι συμπεριφορές των αιρετών εκπροσώπων έχουν να κάνουν με το ήθος, την ηθική και τον τρόπο που δρουν την κοινωνία.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αναγάγουμε το περιστατικό σε μείζον θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν προδικάζουμε και δεν δικάζουμε αλλά οφείλουμε με την πολιτική μας στάση να ενθαρρύνουμε τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης, έμφυλης και εξουσιαστικής βίας να σπάσουν την σιωπή τους.

Ο ίδιος ο παραιτηθείς αντιπεριφερειάρχης Ο. Πότσης, σε δελτίο τύπου εμμένει στον ισχυρισμό ότι πρόκειται περί συκοφαντίας:

Σχετικά με την σε βάρος μου καταγγελία, περί δήθεν σεξουαλικής παρενόχλησης συγκεκριμένης απασχολούμενης στο ιατρείο μου, που είδε το φως της δημοσιότητας, πριν καν λάβω γνώση του περιεχομένου της και έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, υπέβαλα ήδη σχετική μήνυση κατά της καταγγέλλουσας και παντός υπευθύνου.

Η επιχειρούμενη ηθική, επαγγελματική και πολιτική εξόντωσή μου, μέσω λαϊκών δικαστηρίων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι πλέον ολοφάνερο γιατί γίνεται και πού στοχεύει. Όταν μάλιστα η καταγγελία είναι κραυγαλέα αστήρικτη και λαμβάνει χώρα εν ώρα λειτουργίας του ιατρείου μου.

Είμαι βέβαιος ότι η έρευνα των αρμόδιων αρχών θα αποκαλύψει τη συμμετοχή τρίτων στην σε βάρος μου κατάπτυστη μεθόδευση.

Οι συκοφάντες θα κληθούν να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη και στον Ηπειρώτικο λαό που επί σειρά ετών υπηρετώ.