Δήλωση Άννας Στεργίου για τις Περιφερειακές Εκλογές στην Ήπειρο

Οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πολλές φορές δημιουργούν φορτισμένο κλίμα και μία τεταμένη ατμόσφαιρα. Αυτό δίνει μία στρεβλή εικόνα, αφού φίλοι κι αγαπημένοι σύντροφοι υπάρχουν κι από τις δύο πλευρές. Παρά τις όποιες προσωπικές προτιμήσεις, γνώμη μου είναι πως ο πολιτικός πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει.

Ακόμη όμως και μέσα σ΄αυτό το κλίμα πόλωσης υπάρχει και το ελπιδοφόρο της νέας εποχής. Ο κόσμος μέσα από τεράστιες ουρές που διήρκεσαν ώρες προσήλθε για να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζωντανό ως αντίβαρο σε μία αλαζονική, ανίκανη, αντεργατική και καταστροφική κυβέρνηση.

Τις επόμενες μέρες η μάχη για τις Περιφέρειες έχει πολιτική χροιά κι ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν πάει άλλο. Είδαμε που οδήγησαν τα έργα της κακιάς συμφοράς, στη γειτονική Θεσσαλία, οι φωτιές στον Έβρο, το δυστύχημα στη Λιβύη.  

Επομένως, η εκλογική μάχη για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τους δήμους δεν είναι μόνο για τις εντυπώσεις.

Είναι μάχη ουσίας για το πώς θα θωρακίσουμε τις περιοχές μας απέναντι στ’ ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι μάχη ουσίας για τα νέα παιδιά, που μαζικά εγκαταλείπουν την Ήπειρο, μόλις τελειώσουν τις σπουδές, γιατί δεν βρίσκουν δουλειά. Είναι μάχη ουσίας, γιατί ενώ υπάρχουν αναπτυξιακές δυνατότητες η περιοχή μαραζώνει από πληθυσμό κι εισόδημα.

Η στήριξή μου προς τον Γιάννη Στέφο, ο οποίος κατεβαίνει περιφερειάρχης Ηπείρου με αξιόλογα στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και πρόγραμμα κατάλληλο για τις ανάγκες της περιοχής, παραμένει δεδομένη.    

Ο λαός της Ηπείρου έχει ανάγκη από μία Περιφέρεια Ηπείρου διάφανη με δημοκρατική λειτουργία κι έναν περιφερειάρχη, που θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των νομών και θα φέρει και στη Θεσπρωτία, που έχει τεράστια αναπτυξιακά ελλείμματα, νέα πνοή.

Καλώ τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον προοδευτικό κόσμο γενικά, ανεξαρτήτως του τι ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές, να συστρατευθεί και να συμπορευθεί με τον Γιάννη Στέφο και το Κοινό των Ηπειρωτών – Ώρα Ευθύνης. Όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουμε να δώσουμε το μήνυμα της αλλαγής απέναντι σε κατεστημένες νοοτροπίες και χρονίζοντα προβλήματα. Σ΄αυτή τη μάχη για μία Ήπειρο με αναπτυξιακό πρόσημο δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Άννα Στεργίου, υποψήφια βουλεύτρια Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 2023