Εκλογές στο Δήμο Σουλίου: Ανταγωνισμός μέσα από ανατροπές

Οι επερχόμενες εκλογές στο Δήμο Σουλίου έρχονται μέσα από ανατροπές στο τοπικό πολιτικό σκηνικό.

Από τη μια πλευρά, ο νυν Δήμαρχος Ιωάννης Καραγιάννης επιδιώκει να διατηρήσει τη θέση του, έχοντας κερδίσει το 54,29% των ψήφων στη Β’ Κυριακή των προηγούμενων εκλογών το 2019. Η απόδοσή του είναι αξιόλογη, αλλά φέτος αντιμετωπίζει διαφορετικούς ανταγωνιστές.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στα κοινά, ιατρός, Αθανάσιος Ντάνης, αναδείχθηκε ως ένας δυνατός αντίπαλος από τον κεντροδεξιό χώρο. Οι πολίτες ενδέχεται να τον αντιληφθούν ως μια φρέσκια εναλλακτική λύση και η απόδοσή του στις εκλογές αποτελεί μια μεγάλη άγνωστη συνισταμένη.

Επίσης, ο Θοδωρής Μπρέστας και η Λαϊκή Συσπείρωση αποτελούν έναν ακόμα παράγοντα στον ανταγωνισμό.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 2019 είναι ο περιορισμένος αριθμός υποψηφίων, καθώς φέτος κατατέθηκαν μόνο τρεις υποψηφιότητες αντί για τους πέντε του προηγούμενου κύκλου εκλογών. Οι κ.κ. Νίκος Κάτσιος και Νίκος Γώγος για δικούς τους λόγους επέλεξαν να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι ενώ ο κ. Νίκος Αθανασίου προσχώρησε στο συνδυασμό του κ. Καραγιάννη.

Το ποιος θα κερδίσει αυτές τις εκλογές εξαρτάται από τη στήριξη των πολιτών και την αξιολόγηση των προτάσεων που παρουσιάζονται. Ο Δήμος Σουλίου αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, και η επιλογή του επόμενου Δημάρχου θα έχει ουσιαστική επίδραση στην πορεία του.