Στην κρίση της Αποκεντρωμένης η άδεια των ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας

Στην κρίση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται η λειτουργία των νέων ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας.

Πρόκειται για ένα θέμα που κυριάρχησε στην επικαιρότητα από τα τέλη καλοκαιριού όταν η Περιφέρεια Ηπείρου υπέγραψε την άδεια παρότι έναν μήνα νωρίτερα και μετά από σειρά γνωμοδοτήσεων αυτή δεν είχε εκδοθεί από την ΠΕ Θεσπρωτίας.

Το θέμα των ΚΤΕΛ συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου μετά από σχετική επερώτηση που είχε καταθέσει η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Πρέντζας τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης με παραπλανητικό τρόπο εξαφάνισε μία σειρά γνωμοδοτήσεων που αρνούνταν την αδειοδότηση.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ομάδα κατοίκων της περιοχής όπου μεταφέρθηκαν τα ΚΤΕΛ έχει προσφύγει στην Αποκεντρωμένη επιδιώκοντας την ακύρωση της απόφασης αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αποκεντρωμένη αναμένεται να αποφανθεί εντός των επομένων ημερών.

Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του αφενός είπε ότι έκανε ο ίδιος αυτοψία στην περιοχή που έγιναν οι νέες εγκαταστάσεις των ΚΤΕΛ αφετέρου ανέφερε ότι η άδεια, όπως και στην περίπτωση των Ιωαννίνων, αφορά το εκδοτήριο.

«Υπήρξε διαφορετική άποψη από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητες Θεσπρωτίας  αλλά η προϊσταμένη υπηρεσία στα Γιάννινα έκανε θετική εισήγηση την οποία αποδέχθηκα» ανέφερε ο Περιφερειάρχης για να συμπληρώσει ότι η κατάσταση με τη λειτουργία του νέου σταθμού είναι πολύ βελτιωμένη.

Η απόφαση της αδειοδότησης των ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας όπως αυτή υπογράφηκε στο τέλος Αυγούστου από τον Περιφερειάρχη στην παρούσα φάση βρίσκεται υπό την κρίση της Αποκεντρωμένης.