Πραγματοποιήθηκε η ορκομωσία της νέας Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας

Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον του Δήμου Ηγουμενίτσας, η ορκομωσία της νέας Δημοτικής Αρχής, των Δημοτικών, Τοπικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, οι οποίοι στους χαιρετισμούς που απηύθυναν, ευχήθηκαν στους ορκισθέντες καλή επιτυχία στο έργο τους, δεσμευόμενοι για στενή συνεργασία στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, ο νέος Δήμαρχος Σουλίου κ. Θανάσης Ντάνης, ο κ. Νίκος Κούρης, μέλος του Αλβανικού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών της περιοχής.

Στην ομιλία του, ο νέος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Π. Νταής αναφέρθηκε σε έξι μεγάλες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή: για οργανωμένη προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της περιοχής αλλά και αξιοποίησης των μεγάλων αναπτυξιακών προκλήσεων, για αναβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να μετατραπεί σε χώρο ουσιαστικών συζητήσεων και διαβουλεύσεων αλλά και συναινέσεων και συγκλίσεων για τα μεγάλα θέματα της περιοχής, για ισότιμη μεταχείριση όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων, για πλήρη συνεργασία με όλες τις αρχές, φορείς και υπηρεσίες της περιοχής, αλλά και της κεντρικής διοίκησης, για στενή επαφή και επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, καθώς και για την υποστήριξη των δημοτών που ανήκουν στην ελληνική ομογένεια.

Ο νέος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Παναγιώτης Νταής, εξέφρασε την προθυμία του για συνεργασία προς κάθε κατεύθυνση. Ανέφερε τη συνεργασία τόσο εντός όσο και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, με βάση τα συμφέροντα της περιοχής. Επεσήμανε ότι ένας από τους στόχους του είναι η σύσταση ενός διαδημοτικού αναπτυξιακού οργανισμού που θα περιλαμβάνει τους τρεις δήμους της Θεσπρωτίας, ενδεχομένως και άλλους φορείς όπως το Επιμελητήριο, ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη δρομολόγηση κοινών ενεργειών από τους Δήμους, καθώς και για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και των περίπλοκων διαδικασιών που ρυθμίζουν τη λειτουργία τους.

Ο Παναγιώτης Νταής δεσμεύτηκε να υπηρετεί τους δημότες χωρίς διακρίσεις και να ενισχύσει τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Απευθύνθηκε σε όλους τους προέδρους των Κοινοτήτων, επισημαίνοντας ότι, ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης, αποτελούν συνεργάτες του Δήμου, υποστηρίζοντας την ισότιμη και άνευ διακρίσεων μεταχείριση όλων των χωριών. Επισήμανε ότι η πορεία του Δήμου δεν θα είναι όχημα για οποιονδήποτε πολιτικό σκοπό.

Στην εκδήλωση επίσης μίλησαν ο απερχόμενος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής» κ. Γιάννης Λώλος, καθώς και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Συνδυασμού «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» κ. Αντώνης Μπέζας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον τρόπο με τον οποίο θα πορευτούν ως Παρατάξεις της μειοψηφίας τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις βασικές προγραμματικές διακηρύξεις των Συνδυασμών τους.

Ο Γιάννης Λώλος αναφέρθηκε στα έργα που η νέα Δημοτική Αρχή παραλαμβάνει, επισημαίνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν και να εγκαινιαστούν.

Ο Αντώνης Μπέζας, στην παρέμβασή του, σημείωσε οτι σκοπός της παράταξής του δεν είναι να ασκήσουν αντιπολίτευση αλλά να προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη, σε πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής που είναι σύμφωνες με το όραμα τους.