Δίωρη στάση εργασίας από τις καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Φιλιατών

nosfi

Δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη (αύριο) από τις εννέα ως τις έντεκα το πρωί οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι εργάζονται χωρίς συγκροτημένα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, χωρίς κανονικές άδειες και με μισθούς ψίχουλα.

Διεκδικούν:

o             Πρόσληψη από τους αντίστοιχους φορείς και απορρόφηση όλων των εργαζόμενων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

o             Να φύγουν τα συνεργεία – εργολαβικές εταιρίες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία.

o             Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Καμία καθαρίστρια να μην χάσει την δουλειά της.

o             Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

o             Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όσους οφείλονται.

o             Να παραμείνουν στη δουλειά όλες οι καθαρίστριες που απασχολούνται μέχρι σήμερα.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στο πλευρό το καθαριστριών

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σε έκτακτη συνεδρίαση του την Κυριακή 17 Δεκέμβρη πήρε απόφαση και προκήρυξε 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν οι εργολαβικές εργαζόμενες στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Να μη πληρώσουν οι εργολαβικές εργαζόμενες στο Νοσοκομείο Φιλιατών τα “παιχνίδια” της Διοίκησης του νοσοκομείου και του εργολάβου στην καθαριότητα. Διοίκηση και εργολάβος εδώ και λίγο καιρό διατηρούν τις επαίσχυντες συμβάσεις ενός μήνα που έχουν κορυφώσει την ανασφάλεια.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τις εργολαβικές εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με τα δεδουλευμένα, τις θέσεις εργασίας τα δικαιώματα και το εργασιακό τους μέλλον.