“Ανακριβείς και αβάσιμες” οι ανώνυμες καταγγελίες για το Δήμο Φιλιατών

Σε μία μεγάλη περιπέτεια οδηγήθηκε ο Δήμος Φιλιατών και η δημοτική αρχή που ολοκληρώνει την θητεία της από ένα μπαράζ καταγγελιών που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα.

Ανώνυμες καταγγελίες που αναφερόταν σε κλοπή χρημάτων, σε εικονικά τιμολόγια για ανεκτέλεστες εργασίες, σε διασπάθιση δημόσιου χρήματος, σε παράνομη πληρωμή δικαστικών αποφάσεων, σε παράνομες αναθέσεις και συμβάσεις, σε παράνομους διαγωνισμούς και σε αποκόμιση τεράστιων ποσών από αιρετούς αλλά και εργαζόμενους του Δήμου!

Αποτέλεσμα των καταγγελιών αυτών ήταν να διενεργηθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Φιλιατών ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Λίγες ημέρες πριν λήξει η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής το πόρισμα του ελέγχου αυτού παραδόθηκε στο Δήμο.

«Από τον διενεργηθέντα έλεγχο δεν προέκυψαν τεκμήρια που να στοιχειοθετούν το βάσιμο των καταγγελιών. Οι αποδιδόμενες πράξεις ή παραλείψεις στα πρόσωπα που αναφέρονται ως εμπλεκόμενα σε μη νόμιμες συμπεριφορές δεν αποδείχθηκαν. Αντίθετα καταγγελλόμενα περιστατικά και ενέργειες αποδείχθηκαν ανακριβή και αβάσιμα» τονίζεται στο πόρισμα του ελέγχου.

«Με αίσθημα ικανοποίησης και υπερηφάνειας, θέλω να ευχαριστήσω τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους συνεργάτες μου για τη χρηστή οικονομική διαχείριση  την περίοδο της θητείας μας» ανέφερε ο απερχόμενος Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς.