Θεσπρωτία: Μικρά τα προβλήματα παρά την ένταση των φαινομένων

Μικρά προβλήματα, σε σχέση με την ένταση των φαινομένων, δημιούργησε η κακοκαιρία στη Θεσπρωτία. Κλειστή παραμένει από χθες Σάββατο η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης, ενώ δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Παξοί.

Στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, απαγόρευση απόπλου υπάρχει για τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ τα πλοία κλειστού τύπου, εκτελούν τα δρομολόγια κανονικά. Στην περιοχή τα Σαγιάδας, χρειάστηκε να επέμβουν το πρωί οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας στο δρόμο προς το τελωνείο Μαυροματίου για να απομακρύνουν πέτρες που είχαν πέσει στο οδόστρωμα. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Τα νερά, σκέπασαν προσωρινά το νότιο άκρο του λιμένα της Σαγιάδας, χωρίς όμως, πέρα από την παράσυρση κάποιων υλικών, να δημιουργηθούν προβλήματα ή ζημιές. Η Πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη για μια κοπή δέντρου στην Ηγουμενίτσα το βράδυ του Σαββάτου και στη Νεράϊδα Σουλίου το πρωί της Κυριακής. Δέχτηκε μια κλήση για άντληση υδάτων από αγροτεμάχιο στην Πλαταριά, ώστε τα νερά να μην εισχωρήσουν στο υπόγειο διπλανής οικίας.

Έκλεισε από το πρωί της Κυριακής ο αρχαιολογικός χώρος στα Γίτανα λόγω πλημμύρας στον δρόμο πρόσβασης.

Εξ’ άλλου αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στον δήμο Σουλίου, σε αρκετές περιοχές. Στην Παραμυθιά δέντρο έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, ενώ άλλο δέντρο έπεσε στην Νεράιδα.

Ακόμα υπήρξαν προβλήματα σε βουλωμένα φρεάτια στην περιοχή του Λυκείου Παραμυθιάς και στην Γλυκή, ενώ έγινε επέμβαση καθαρισμού ρεμάτων από φερτά υλικά στο Σούλι, στην Χόικα και στο Γαρδίκι.

Η παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σουλίου ήταν άμεση και έγινε αποκατάσταση όλων των προβλημάτων με την αρωγή της ΔΕΔΔΗΕ, του Πυροσβεστικού Τμήματος Παραμυθιάς και της Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Σουλίου σημειώνει ότι «η Πολιτική Προστασία είναι σε επιφυλακή ώστε να επέμβει σε κάθε περίπτωση».