Τίτλοι τέλους για την ALPHA BANK στην Παραμυθιά

Η AlphaBank πραγματοποίησε την Πέμπτη την τελευταία της ημέρα λειτουργίας στο κατάστημα της Παραμυθιάς, με τη μεταφορά του εξοπλισμού σε κούτες προς το κατάστημα στην Ηγουμενίτσα.

Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί το τέλος μιας παρουσίας της τράπεζας που διαρκούσε για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, αφού η AlphaBank είχε αρχικά ξεκινήσει ως Εμπορική Τράπεζα τη λειτουργία της στη Θεσπρωτική κωμόπολη.

Πριν από δύο χρόνια, το κατάστημα ήταν και πάλι αντιμέτωπο με τον κίνδυνο του κλεισίματος, αλλά με παρέμβαση στο παραπέντε απετράπει τότε η εξέλιξη. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να συνεχίσει η λειτουργία του καταστήματος, και τώρα, με τη μεταφορά του εξοπλισμού, η AlphaBank αποχαιρετά την Παραμυθιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paramytia-online.gr, το ATM της τράπεζας θα παραμείνει στην Παραμυθιά, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα μεταφοράς του σε σούπερ μάρκετ της πόλης, προκειμένου να διατηρηθεί η πρόσβαση των κατοίκων στις ελάχιστες χρηματοκοικονομικές υπηρεσίες που το ΑΤΜ προσφέρει.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου και άλλων φορέων για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Παραμυθιά και τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική, εμπορική και κοινωνική ζωή της περιοχής, καθώς το υποκατάστημα εξυπηρετούσε τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους επισκέπτες, η Τράπεζα προχώρησε στο οριστικό κλείσιμο του καταστήματος.