Η πορεία του Ανδρέα Σπυρόπουλου στις Ευρωεκλογές: Απογοήτευση παρά τις Προσδοκίες

Η πορεία του Ανδρέα Σπυρόπουλου στις ευρωεκλογές ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, ιδιαίτερα στη Θεσπρωτία απ’ όπου κατάγεται. Δικαιολογημένες προσδοκίες καθώς πρόκειται για το Νο2 στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, οι προσδοκίες αυτές δεν αντικατοπτρίστηκαν στην κάλπη. Στη Θεσπρωτία πήγε αρκετά καλά, φέρνοντας το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, χωρίς όμως θεαματικά αποτελέσματα, ενώ στην ευρύτερη Ήπειρο, η απόδοση ήταν σχετικά ικανοποιητική και δυστυχώς, δεν κατάφερε να δώσει την απαραίτητη ώθηση.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ένας από τους πιο ισχυρούς και προβεβλημένους Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε σε δύσκολη θέση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Παρά την αναγνωρισιμότητά του και τον ενεργό του ρόλο στο κόμμα, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τον άφησαν ηττημένο και ίσως και πικραμένο για τις επιλογές που στήριξε ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης. Χαρακτηριστικό είναι, ότι στο “πράσινο” Ηράκλειο, τόπο καταγωγής του Νίκου Ανδρουλάκη, το “δεξί” του χέρι, ο κ. Σπυρόπουλος, κατετάγη δέκατος, με διαφορά… 12.000 ψήφων από τον πρώτο! Στο γειτονικό, επίσης “πράσινο” Λασίθι, ο κ. Σπυρόπουλος έλαβε μόλις 741 σταυρούς προτίμησης, σε σύνολο περίπου 8500 ψηφοφόρων που επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ. Είναι φανερό, όταν πρόκειται για 4 σταυρούς προτίμησης, ότι ο… Πρόεδρος δεν στήριξε!

Η πανελλαδική κατάταξή του στην έβδομη θέση πίσω από τον Σαχινίδη, τον Ζαγοράκη και τον Καρχιμάκη, είναι απογοητευτική για έναν πολιτικό της δικής του εμβέλειας…

Η εκλογική αυτή δοκιμασία αποδείχθηκε δύσκολη για τον κ. Σπυρόπουλο. Η εμπειρία αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μάθημα για τον ίδιο, δείχνοντας την ανάγκη για αναθεώρηση των στρατηγικών του και ενδεχομένως μια νέα προσέγγιση στην πολιτική του πορεία.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, με την επιμονή και τη δέσμευση που τον χαρακτηρίζει, καλείται τώρα να επανεξετάσει τις επόμενες κινήσεις του και να ανασυγκροτηθεί, προκειμένου να επανέλθει ισχυρότερος σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις…