Μαρίνα στην Ηγουμενίτσα, έστω και με παραχώρηση…

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε ενημερωτικές συναντήσεις με τις διοικήσεις της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη, 

Σε όλες τις συναντήσεις με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ο υφυπουργός τόνισε την εμπιστοσύνη που δείχνει η πολιτική και φυσική ηγεσία προς αυτά, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την περαιτέρω αναβάθμιση του Σώματος σε μέσα και δυνατότητες. Σύμφωνα με ανάρτηση του Υφυπουργού, ο σχεδιασμός του Αρχηγείου για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων περιλαμβάνει και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, κ. Πορφύρη, και τον Εκπρόσωπο της επενδύτριας εταιρείας, κ. Κουλούρη, παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα, συζητήθηκαν θέματα όπως η βελτίωση του Πορθμείου, η κατασκευή της προβλεπόμενης μαρίνας στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ακόμη και αν αυτή γίνει με παραχώρηση, καθώς και η κατασκευή ναυπηγοεπισκευαστικού τμήματος (καρνάγιου). Η ΟΛΗΓ ΑΕ αναμένεται να καταθέσει το δεκαετές συνολικό Master Plan εντός του Ιουλίου.

Ο υφυπουργός κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το σκάφος που φέρει το όνομα του Αρχικελευστή Σωτήρη Τατσάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας τον Δεκέμβριο του 2009. Στη μνήμη του τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία της οικογένειάς του.