Τα αστυνομικά συμβάντα της ημέρας

elas

elasΣε συλλήψεις τεσσάρων Ελλήνων και ενός αλλοδαπού για κλοπές προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Ηπείρου. Συγκεκριμένα:

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για κλοπή από Ιερό Ναό στην Άρτα.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας,  ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, χθες (22-04-2012) το πρωί στο κέντρο της Άρτας,  ένας 36χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  ο 36χρονος  χθες το πρωί  αφαίρεσε  από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Άρτας  μία  θρησκευτική εικόνα, που απεικονίζει τον Άγιο Γεώργιο, με διαστάσεις 16 x 22 εκατοστά.

Η εικόνα, που βρέθηκε στην κατοχή του 36χρονου, κατασχέθηκε  και αποδόθηκε στον Επίτροπο της Εκκλησίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας  στο Κομπότι Άρτας.

Συνελήφθησαν χθες (22-04-2012) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, τρεις (3) ημεδαπές γυναίκες (Ρομά), ηλικίας 30, 31 και 43 ετών αντίστοιχα, για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι τρεις γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν  χθες το πρωί στο σπίτι 84χρονης στο Κομπότι, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από συρτάρι της κρεβατοκάμαρας το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.

Μετά από αστυνομικές έρευνες και αναζητήσεις, οι δράστιδες εντοπίσθηκαν   και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή.

Συνελήφθη, σήμερα (23-04-2012) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος υπήκοος  Αφγανιστάν, διότι ως επιβάτης λεωφορείου αφαίρεσε από την τσάντα  20χρονης  το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Παράλληλα, ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου στο μέλλον αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά προτρέπουμε τους πολίτες της περιφέρειας μας :

  • Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
  • Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
  • Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη.
  • Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας.
  • Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου.
  • Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και µπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.
  • Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.
  • Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.