Η νέα κατανομή εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής

Τρεις παρατάξεις μοιράζονται τις 25 έδρες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Η «Ενότητα για την Ήπειρο» εκλέγει 10 μέλη, το «Κίνημα Αποδήμων Ηπειρωτών» 9 και η «Ηπειρωτική Συσπείρωση για την Ηπειρωτική Αποδημία» 6.

Εκλέγονται οι:

Ενότητα για την Ήπειρο — 10 έδρες: Μαρίκα Γκόνη, Ναπολέων Γκόντος, Νικόλαος Ζέκης, Γιώργος Τζομάκας, Δονάτος Γκέλιας, Μαριλένα Τσακίρη, Δημήτριος Βασιλείου, Αντώνης Κοντός, Σταυρούλα Σκαρμούτσου-Τασούλα και Διονύσιος Τσούτσης.

Κίνημα Αποδήμων Ηπειρωτών — 9 έδρες: Ελευθερία Γκαρτζονίκα, Ρωξάνη Μαύρου, Σπύρος Πότσης, Έφη Ρούτη, Παναγιώτης Ανυφαντής, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Όλγα Μαντζιάρα, Χρήστος Ρούσσας και Χριστόφορος Ευθυμίου.

Ηπειρωτική Συσπείρωση — 6 έδρες: Βασιλική Αγόρου, Αριστείδης Ζηκίδης, Σωτήρης Κολιούσης, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Κασσιανή Γκατζόγια και Ηλιάννα Σπύρου.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Γιώργος Κουρτέσας, Χρήστος Τουμπούρος και Νεφέλη Παπαγγέλη.

Η νέα κατανομή μεταβάλλει τους συσχετισμούς σε σχέση με το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Η «Ενότητα για την Ήπειρο» χάνει μία έδρα, ενώ το «Κίνημα Αποδήμων Ηπειρωτών» αυξάνει την εκπροσώπησή του κατά δύο. Η «Ηπειρωτική Συσπείρωση» υποχωρεί κατά μία έδρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης, καταγράφηκαν 429 ψηφοδέλτια, από τα οποία 421 ήταν έγκυρα, τέσσερα λευκά και τέσσερα άκυρα. Καμία παράταξη δεν συγκεντρώνει τις 13 έδρες που απαιτούνται για αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Το επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και η ανάδειξη του προεδρείου. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν μετά την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση και την απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Related Posts