Λαϊκή Συσπείρωση: Καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας

Επίσκεψη στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, στα τολ του αεροδρομίου Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Πρέντζας και Τίνα Ζέκα. Περιηγήθηκαν στους χώρους και συνομίλησαν με εργαζομένους για ζητήματα υγείας και ασφάλειας.

Η παράταξη υποστηρίζει ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία δεν έχουν λάβει μέσα ατομικής προστασίας, παρότι εργάζονται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αναφέρει ακόμη ότι δεν λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ενώ, όπως σημειώνει, δεν είναι γνωστό αν έχουν καταγραφεί εργατικά ατυχήματα και αν δηλώθηκαν στις αρμόδιες αρχές.

Για την κατάσταση των εγκαταστάσεων, η Λαϊκή Συσπείρωση κάνει λόγο για παλαιό εξοπλισμό γραφείων, σημάδια υγρασίας στα ταβάνια και έλλειψη αποδυτηρίων και κατάλληλου χώρου ανάπαυσης. Συνδέει τα ζητήματα αυτά με την απουσία γραπτής εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και την υποστελέχωση της Πολιτικής Προστασίας με μόνιμο προσωπικό.

Η παράταξη επικρίνει επίσης την επιλογή μίσθωσης μηχανημάτων έργου από εργολάβους αντί της ενίσχυσης του εξοπλισμού της Περιφέρειας. Ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τα θέματα που έθεσε και ζητά, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, την εκτίμηση των κινδύνων στους χώρους εργασίας, την καταγραφή των εργατικών ατυχημάτων, κατάλληλες εγκαταστάσεις, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού.