Τα αστυνομικά συμβάντα της ημέρας

elas

elasΕντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές  στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας «καβάτζα» με κάνναβη

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας ενώ κατασχέθηκαν (125) κιλά κάνναβης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε χθες στη Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας «καβάτζα», που περιείχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σημείο απόκρυψης ναρκωτικών, σε αγροτική περιοχή  στη Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας, όπου βρήκαν, ανάμεσα σε θάμνους και χόρτα, τέσσερις (4) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (109) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (125) κιλών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών  είχαν αποκρύψει στο σημείο αυτό πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 21, 30, 24, 42 και 38 ετών), οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα,  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.   

 

Εντοπισμός καταστήματος στην Ηγουμενίτσα, μέσα στο οποίο διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια

Σύλληψη έξι (6) ημεδαπών για παράνομο «τζόγο».

Βραδινές ώρες χθες (31-10-2012) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα καφετέρια – καφενείο, μέσα στο οποίο  διεξάγονταν το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο « poker – texas».

Συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί (ηλικίας 51,22,58,26,54 και 39 ετών) και συγκεκριμένα, ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος,  ένας ημεδαπός που είχε ρόλο «dealer» και τέσσερα ακόμη  (4) άτομα που συμμετείχαν ως παίκτες, ενώ αναζητείται ο 51χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ειδικότερα, μετά από αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο στο καφενείο,   κατελήφθησαν οι προαναφερόμενοι να συμμετέχουν στη διενέργεια του απαγορευμένου παιχνιδιού « poker – Texas» σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι. Η διεξαγωγή του συγκεκριμένου παιχνιδιού συνοδευόταν από τη συνομολόγηση στοιχημάτων και την απόδοση κερδών στους συμμετέχοντες.

Επιπρόσθετα,  από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το κατάστημα στερούνταν άδειας λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  •  τρία (3) τραπέζια με τσόχα.
  •  (531) μάρκες διαφόρων χρωμάτων και αξίας, για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων.
  •  μία τράπουλα.
  • το χρηματικό ποσό των -780- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Περί Παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών» και «παραβάσεις στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα όμοια καταστήματα» θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσπρωτίας.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη  41χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν  (365) γραμμάρια κάνναβης.

Συνελήφθη  χθες (31-10-2012) αργά το απόγευμα στο Σκεπαστό Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος  Ασφάλειας Πρέβεζας,  41χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση (κάνναβη).

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα   παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 41χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε στον προαύλιο χώρο, μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης βάρους (365) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθη 65χρονος αλλοδαπός, για διακεκριμένες κλοπές στα Ιωάννινα

Συνελήφθη χθες (31-10-2012) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 65χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 65χρονος λίγο νωρίτερα είχε διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Μακρυγιάννη και είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό του μια αρμάθα με κλειδιά.