Και το μεθύσι ξεκίνησε… Όπως τότε… Σαν την Πορτογαλία. Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της περνά στους 16 του Μουντιάλ, στους δεκαέξι καλύτερους του κόσμου.
Κι αυτό, όταν οι περισσότερες εθνικές της Ευρώπης, έχουν πάρει το δρόμο της επιστροφής.
Η λύτρωση για την Ελλάδα ήρθε κυριολεκτικά με τη λήξη του παιχνιδιού.
Με πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στο 92′, η Εθνική νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» του Μουντιάλ, πίσω από την πρώτη του 3ου ομίλου, Κολομβία, η οποία έκανε το χρέος της κερδίζοντας 4-1 την Ιαπωνία.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κάνοντας το καλύτερό της παιχνίδι στα γήπεδα της Βραζιλίας, προηγήθηκε 1-0 στο 42′ με πλασέ του Σάμαρη.
Στο 74′ οι Αφρικανοί ισοφάρισαν με τον Μπονί, αλλά στο 92′ ήρθε η ανατροπή του Σαμαρά και η εκτέλεση του πέναλτι που μας έστειλε στα ουράνια! Πλέον, η Ελλάδα θα παίξει την Κυριακή κόντρα στην Κόστα Ρίκα με φόντο την είσοδο στα προημιτελικά!!!
Γιατί όχι;