28 Απριλίου 2011
Η Ύπατη Αρμοστεία αναζητά 1 δικηγόρο για να εκπληρώσει καθήκοντα εκπροσώπησης της οργάνωσης σε επιλεγμένα σημεία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, με το παρόν αναζητείται υποψήφιος με έδρα :
1) την Ηγουμενίτσα ή τα Ιωάννινα
Η απασχόληση στο Πρόγραμμα θα είναι διάρκειας από την 15η Μαΐου 2011 ως την 31η Δεκεμβρίου 2011, με δυνατότητα ανανέωσης συμβολαίου έως το 2012, εφόσον εγκριθεί η συνέχιση του Προγράμματος. Η απασχόληση απαιτεί μόνιμη παρουσία στο σημείο που ορίζεται ως έδρα (Ηγουμενίτσα ή Ιωάννινα ), με τον διαμένοντα να καλύπτει επίσης, με αποστολές, το εναπομένον.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν:
-Πτυχίο Νομικής Πανεπιστημιακής Σχολής
-Τριετή εργασιακή εμπειρία, σε συναφές αντικείμενο με τα καθήκοντα της προκηρυσσόμενης θέσης
-Γνώσεις για το νομικό και πολιτικό πλαίσιο του ασύλου και των διαδικασιών του
-Άριστη χρήση της ελληνικής και αγγλικής γραπτής και προφορικής γλώσσας (Πτυχίο αγγλικής)
Βασικά καθήκοντα:
-Παρακολούθηση της εφαρμογής των διαδικασιών ασύλου και συμβουλευτική παροχή στις αρχές για τη διαδικασία καθορισμού του καθεστώτος του πρόσφυγα.
-Μετάδοση των αρχών και των κατευθυντήριων οδηγιών της Ύπατης Αρμοστείας.
-Συνεχής παρακολούθηση των συνθηκών υποδοχής και κράτησης, πρόσβασης στις διαδικασίες ασύλου καθώς και των μηχανισμών διασφάλισης της ποιότητας διαδικασιών ασύλου στα σύνορα.
-Στήριξη των αρχών στη διαχείριση νεοαφιχθέντων πληθυσμών (ενημέρωση, εντοπισμός ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας και ευάλωτων περιπτώσεων).
-Δημιουργία υποδομών σε τοπικό επίπεδο (π.χ. εκπαίδευση τοπικών δικηγόρων).
|
Οι υποψήφιοι καλούνται να στείλουν επιστολή ενδιαφέροντος στα αγγλικά, το βιογραφικό τους σημείωμα στα αγγλικά και ελληνικά, μαζί με συστατική επιστολή, μέχρι τις 09/05/2011 στην: κα Κωνσταντίνα Λαμπροπούλου, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Ταγιαπιέρα 12, 115 25, Αθήνα, ή μέσω email: lampropo@unhcr.org Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι νόμιμοι κάτοικοι Ελλάδας, δηλαδή Έλληνες πολίτες ή αλλοδαποί με άδεια παραμονής ή εργασίας σε ισχύ. Η Ύπατη Αρμοστεία ενθαρρύνει τις γυναίκες-υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση. Επικοινωνία θα υπάρξει μόνο με τους υποψηφίους οι οποίοι θα κληθούν σε συνέντευξη.
|
|
|
|
|
