H παγκόσμια ημέρα για την Αναπηρία στις βιτρίνες της Ηγουμενίτσας

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο ευαισθητοποίησης γιορτάστηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας η Παγκόσμια ημέρα  για την αναπηρία, όπουωστα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου Γονέων και Φίλων παιδιών με αναπηρία “Η Στοργή”  προτάθηκε μια πρωτότυπη ιδέα για την ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού.

Έτσι ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης,  κλήθηκαν οι επαγγελματίες της Ηγουμενίτσας να στολήσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους με θέμα την αναπηρία.

Πρόκειται για μια ιδέα και έναν άλλο τρόπο να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση μας αποδεχόμενοι πως η διαφορετικότητα απλά τονίζει με τα πιο όμορφα χρώματα ανθρωπιάς την ψυχή μας.

Χθες το απόγευμα και ώρα 17.00 διοργανώθηκε εκδήλωση στο κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας “Αλεξάνδρα Τσιάβου” με θέμα “24 παιδιά με αναπηρία θέλουν κάτι να σας πουν”. Εκεί φωτογράφοι της πόλης προσεγγίζουν φωτογραφικά το θέμα της αναπηρίας, ενώ το Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ “Το εργαστήρι” διοργανώνουν μπαζαρ παρουσιάζοντας τη δουλειά που γίνεται με τα παιδιά. Στην εκδήλωση μετείχαν επαγγελματίες και φορείς της πόλης.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από τις βιτρίνες της πόλης: