ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝA ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ

Συναδέλφισες –οι, το εξελισσόμενο ματοκύλισμα του λαού της Λιβύης αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, πως οι ιμπεριαλιστές είναι αδίστακτοι και πως όσο βαθαίνει η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, τόσο πιο επικίνδυνοι θα γίνονται.

Αυτοί που σήμερα επιτίθενται στην Λιβύη -χτες στο Αφγανιστάν, προχτές στο ΙΡΑΚ και την Γιουγκοσλαβία- είναι οι ίδιοι που θέλουν να φορτώσουν στις πλάτες μας τα βάρη της κρίσης τους, είναι οι ίδιοι που μας εκμεταλλεύονται με τα μνημόνια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που επιβάλλουν μισθούς πείνας, την άγρια φορολογία, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, είναι οι ίδιοι που μας σπρώχνουν στην ανεργία, μας καταδικάζουν στην φτώχεια, την ανέχεια στον αργό θάνατο.

Είναι οι ίδιοι που στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων , κάνουν δραστικές περικοπές στα νοσοκομεία kαι σχολεία, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, πετάνε στον δρόμο χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους, την ίδια ώρα δαπανούν 6 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα για τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους στην Λιβύη.

Κρίση, φτώχεια, παρασιτισμός και πόλεμος, εκεί οδηγεί η πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Συναδέλφισες –οι

Με την γνωστή επαίσχυντη υποκρισία κάτω από το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, η Γαλλία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, πρωτοστατούν στον πόλεμο κατά της Λιβύης, με έναν και μοναδικό σκοπό: Να αρπάξουν τα μονοπώλια τους το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και να ενισχύσουν την θέση τους στην ευρύτερη περιοχή.

Από κοντά και η Ελληνική κυβέρνηση του Παπανδρέου, εγκάρδιου φίλου και συντρόφου μέχρι χτες του «σοσιαλιστή» Καντάφι και που σήμερα διεκδικεί τον ρόλο ενός από τους πολλούς προστάτες του λαού της Λιβύης.

Συναδέλφισες – οι,

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλει την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει και να συμμετάσχει στην σφαγή του λαού της Λιβύης με αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία, διαθέτοντας τις βάσεις του θανάτου και άλλες διευκολύνσεις, με γνώμονα τα ειδικά και γενικότερα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης, είναι άκρως επικίνδυνη για μας τους εργαζόμενους, για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Εμπλέκει την χώρα μας σε ένα νέο γύρο οξυμένων ανταγωνισμών και ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή.

Οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος και καθήκον να παλέψουμε αποφασιστικά κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και την συμμετοχή της χώρας μας

σ΄ αυτόν, κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που υποστηρίζουν αυτούς τους πολέμους και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Εχουμε χρέος και καθήκον να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, να συμπαρασταθούμε στον λαό της Λιβύης, να απαιτήσουμε να κλείσουν αμέσως, εδώ και τώρα, οι Αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στο Ακτιο, στον Αραξο, στην Σούδα.

Να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία από την Λιβύη.

Κανένας Ελληνας φαντάρος να μην χύσει το αίμα του στην υπηρεσία των συμφερόντων των Ιμπεριαλιστών.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καλεί τους εργαζόμενους του νομού τις νέες και τους νέους να συμμετάσχουν στο αντιϊμπεριαλιστικό – αντιμονοπωλιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ ώρα 7 μ.μ. μπροστά στον ΟΤΕ, να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Συναδέλφισες – οι, η καπιταλιστική κρίση είναι βέβαιο πως θα πολλαπλασιάσει τις εστίες πολέμου.

Και καθώς σ΄ αυτόν τον πόλεμο η Ελληνική αστική τάξη παίρνει μέρος με όλα τα πανιά ανοιχτά, διεκδικώντας μερίδιο στην λεία, γίνεται ακόμα πιο καθαρό πως η απεμπλοκή από το άρμα του πολέμου, συνολικά από τα σχέδια του ιμπεριαλισμού, προϋποθέτει άλλο δρόμο ανάπτυξης για μας και την χώρα μας.

Αυτό οδηγεί αναγκαστικά στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, σε πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, σε πάλη ενάντια στην τάξη που βρίσκεται στην εξουσία και την ίδια την εξουσία που συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε πάλη για μια πραγματική λαϊκή εξουσία και οικονομία, για να σταματήσουμε να είμαστε θύτες και θύματα.

Οι λαοί μπορούμε και πρέπει να καθορίζουμε οι ίδιοι τις τύχες μας.

Δεν έχουμε ανάγκη από «προστάτες».

Η Διοίκηση του ΕΚΘ