Νοσοκομείο Φιλιατών: Προσωπικό και κίνητρα παραμονής τέθηκαν στον Θεμιστοκλέους

Την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και την παροχή επιπλέον κινήτρων για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Φιλιατών ζήτησαν η διοίκηση και οι τοπικοί φορείς κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε το νοσοκομείο συνοδευόμενος από τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ηλία Θεοδωρίδη. Τον υποδέχθηκε η διοικήτρια Ηλιάνα Καϊντάση, η οποία τον ξενάγησε στους χώρους και τον ενημέρωσε για τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Κατά την περιήγησή του, ο κ. Θεμιστοκλέους συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς και είδε τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου.

Στη σύντομη σύσκεψη που ακολούθησε με τη διοίκηση και τοπικούς φορείς, τέθηκαν οι ελλείψεις προσωπικού και ζητήθηκε ενίσχυση για την κάλυψη των αναγκών. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό και δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη φάση προσλήψεων θα εξεταστεί και η προκήρυξη θέσεων για το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Την ανάγκη πρόσθετων κινήτρων για το προσωπικό που υπηρετεί σε ακριτικές περιοχές έθεσε ο δήμαρχος Φιλιατών Παρασκευάς Βλάχος. Το αίτημα αφορά τόσο την προσέλκυση εργαζομένων όσο και τη διατήρησή τους στο νοσοκομείο, ώστε η στελέχωσή του να έχει διάρκεια.