Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Σουλίου για την ύδρευση και τον βρεφικό σταθμό Χόικας

Δύο ζητήματα που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου Σουλίου φέρνει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας η Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου, καταθέτοντας ισάριθμες ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή. Οι παρεμβάσεις αφορούν την κατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Παραμυθιά και το αίτημα για δημιουργία βρεφικού τμήματος στον Παιδικό Σταθμό Χόικας.

Στην πρώτη ερώτηση, η παράταξη αναφέρεται στα προβλήματα που, όπως υποστηρίζει, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Παραμυθιάς και άλλων περιοχών του Δήμου όσον αφορά την ύδρευση. Επισημαίνει ότι μεγάλα τμήματα του προσωρινού δικτύου παραμένουν εκτεθειμένα για χρόνια, κάνοντας λόγο για συχνές βλάβες, πτώσεις πίεσης και διακοπές νερού, ενώ εκφράζει προβληματισμό για την ποιότητα του νερού που διέρχεται από υπέργειους αγωγούς κατά τη θερινή περίοδο. Παράλληλα, ζητά από τη Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου αντικατάστασης του δικτύου, να ενημερώσει για την πρόοδο των εργασιών, να εξηγήσει τις καθυστερήσεις και να γνωστοποιήσει εάν έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι καταλληλότητας του νερού. Επίσης, θέτει το ζήτημα της διακοπής υδροδότησης σε δημότες που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί με το νέο αποχετευτικό δίκτυο.

Με τη δεύτερη παρέμβασή της, η Λαϊκή Συσπείρωση επαναφέρει το αίτημα για ίδρυση βρεφικού τμήματος στον Παιδικό Σταθμό Χόικας, σημειώνοντας ότι το θέμα είχε τεθεί και πριν από έναν χρόνο χωρίς να υπάρξει εξέλιξη. Υποστηρίζει ότι η έλλειψη αντίστοιχης δομής δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες στις εργαζόμενες οικογένειες και στα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να παραμείνουν στον τόπο τους, ενώ επισημαίνει πως έχει ήδη εκφραστεί ενδιαφέρον από γονείς της περιοχής. Η παράταξη καλεί τη Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει το αίτημα και να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για τη λειτουργία του βρεφικού τμήματος, θεωρώντας ότι η ενίσχυση των δημόσιων δομών προσχολικής φροντίδας αποτελεί ουσιαστική στήριξη της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας.

Οι δύο ερωτήσεις θα συζητηθούν στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή τόσο για την πορεία των έργων ύδρευσης όσο και για την προοπτική δημιουργίας της νέας κοινωνικής δομής.

Related Posts